Dolar

32,4090

Euro

34,7999

Altın

2.419,58

Bist

10.045,74

Edirneli güreşçi kızlar, antrenman salonu istiyor

Edirneli güreşçi kızlar, antrenman salonu istiyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 11:59:51

Edirneli güreşçi kızlar, antrenman salonu istiyor
SALİH BARAN - Edirne'de kısıtlı imkanlarla çalışan AZ 81 Spor Kulübü'nün güreşçileri, Bolu'da düzenlenen Minik Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası'ndan 5 madalya kazandı.

Genelde Roman vatandaşların yaşadığı Yıldırım Mahallesi'nde kurulu AZ 81 Spor Kulübü güreş takımı, Minik Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonası'ndan biri Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 5 dereceyle döndü.

Antrenman yaptıkları bir okulun spor salonunun çatısının fırtınada uçması nedeniyle 2,5 ay, 12 metrekarelik bir odaya serilen minder üzerinde çalışan güreşçi kızlar, yetkililerden salon istiyor.

Mahallede bulunan Gençlik Merkezi'nin daha önce meyve sabunu atölyesi olarak da kullanılan küçük odasında çalışan güreşçi kızlar, imkanların artırılması halinde daha başarılı olacaklarına inanıyor.

Kulüp Başkanı Fuat Ürütükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl dört kızla başladıkları güreş branşında, bir yılda şampiyonlar çıkaracak kadar azimli olduklarını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın verdikleri desteklerin yetmediğini belirten Ürütükçü, "Evet büyüklerimiz elimizden tuttu ama iki parmaktan, üç parmağımız hala boşta. İyi imkanlarımız yok, imkan yokken zoru başardık bir de destek verseler neler yapacağımızı tahmin bile edemezler" dedi.

Kulüp Basın Sözcüsü Bahattin Ulusoy da, sporun kenar mahallelerin kaderini değiştirebilecek bir sihri olduğunu belirtti.

Mahallelerinde spor salonu olmadığını kaydeden Ulusoy, "15 bin kişinin yaşadığı mahallemizde salonumuz yok. Bir küçücük odadan şampiyonlar çıkardık. Bu çocuklara sahip çıkalım. Sporla bu çocukları belki de kötü alışkanlıklardan, erken evliliklerden uzaklaştırdık. Salonumuz yok, gelin salon yapalım. Babaları, anaları işsiz bu çocuklar, dünya şampiyonu olsun" diye konuştu.

Bolu'da düzenlenen Minik Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda AZ 81 Spor Kulübü'nün sporcularından 40 kiloda Melda Dernekçi Türkiye şampiyonu, 74 kiloda Gülsenur Parmak ve 57 kiloda Sümeyye Aprin ikinci, 52 kiloda Saliha Aprin ve 48 kiloda Ecem Sandıklar üçüncü oldu.

Haber Ara