Dolar

32,3678

Euro

34,7828

Altın

2.434,76

Bist

10.082,77

Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi

Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 19:22:55

Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi
Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye gelen sığınmacılar, otoban kenarındaki arazide bekleyişlerini sürdürüyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sığınmacıların bulunduğu alana gelerek belediye çalışmalarını inceledi. Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların iki gündür Edirne'de olduklarını söyledi.

Belediye olarak sığınmacılara gerekli tüm yardımlarda bulunduklarını ifade eden Gürkan, dünyanın artık mülteci sorununu görmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanının zaman zaman '1 milyon mülteci alacağız' demesine tepki gösteren Gürkan, 'Bu tür söylemler umutları olan insanların beklentisini arttırıyor. Avrupa Birliği'nin (AB) bir an önce mülteci sorununa çözüm bulması gerekir. Biz Türkiye olarak, Edirne olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Öte yandan belediye ekiplerince sığınmacıların bulunduğu alana seyyar tuvaletler konuldu.

Bu arada, bir grup sığınmacı açlık grevini sürdürüyor.

- 'İstanbul'a dönmeyeceğiz'

Sığınmacılardan Fadi Ellasi ise Yunanistan'ın kapıları açmasını beklediklerini söyledi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile görüştüklerini belirten Ellasi, İstanbul'a dönmeyeceklerini kaydetti. Bu gece ne yapacaklarına karar vereceklerini dile getiren Ellasi, tek isteklerinin Yunanistan'a gitmek olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara