Dolar

32,4870

Euro

34,7454

Altın

2.417,73

Bist

10.045,74

Dünyadan seçim tebrikleri

Dünyadan seçim tebrikleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 22:16:28

Dünyadan seçim tebrikleri
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic ve Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic, 1 Kasım genel seçiminde AK Parti'nin kazandığı zafer nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti.

İzetbegovic mesajında, tüm Türkiye'yi kutladığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, AK Parti'nin ülke ekonomisi, gelişimi ve istikrarı için ne anlama geldiği noktasında kararını verdi" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin zaferini "gücün ve iyiliğin mücadelesi" olarak nitelendiren İzetbegovic, genel başkanlığını yürüttüğü Demokratik Eylem Partisi (SDA) ve Bosna Hersek'te yaşayan Boşnaklar adına Başbakan Davutoğlu tebrik ettiğini kaydetti.

Karadağ Başbakanı Djukanovic de AK Parti'yi dün kazandığı zaferden dolayı "yürekten kutladığını" belirterek, seçim sonuçlarının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Karadağ ile Türkiye arasındaki iyi ikili ilişkilere dikkati çeken Djukanovic, "AK Parti'nin zaferi hem Türkiye hem de bölge ülkelerin ekonomik ve siyasi gelişimi için son derece önemli. Karadağ olarak ilişkilerimizin her alanda devam etmesini temenni ederiz" ifadesini kullandı.

Haber Ara