Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Dünya, Kasım Süleymani'ye teşekkür etmeli'

Tahran Cuma İmamı Hatemi, İran Devrim Muhafızları Komutanlarından Süleymani'ye 'DEAŞ'e karşı verdiği mücadelesinden dolayı' dünyanın teşekkür etmesi gerektiğini söyledi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 16:57:19

'Dünya, Kasım Süleymani'ye teşekkür etmeli'
İran'daki Tahran Cuma İmamı Ahmed Hatemi, "Suriye ve Irak'ta DEAŞ'e karşı verilen mücadelede gösterdiği başarıdan dolayı" dünyanın İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'ye teşekkür etmesi gerektiğini söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın habrine göre, Hatemi bugünkü hutbesinde, insanlığın DEAŞ tehlikesinden kurtulduğunu belirterek, "Dünya, özellikle bu hususta danışmanlık görevini en iyi şekilde ifa eden Hacı Kasım Süleymani'ye teşekkür etmeli." ifadelerini kullandı.

Irak ve Suriye'de DEAŞ'ın sonunun geldiğini kaydeden Hatemi, "Irak ve Şam'da büyük bir devlet hayali kuranlar gittiler, arkalarında cinayet ve ihanetlerle dolu bir geçmiş bıraktılar." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) de tavsiyelerde bulunan Hatemi, "Bir yanlışı bir kez tecrübe etmek yeterli. Artık Irak merkezi hükumetiyle birlikte olun ve Siyonist rejimi ile ABD'nin oyunlarına alet olmayın." şeklinde konuştu.

"Terör faaliyetlerine destek verdiği" gerekçesiyle ABD'nin yaptırım uygulananlar listesinde yer alan ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2007 yılında hakkında "uluslararası seyahat yasağı" konulan İranlı Komutan Süleymani'nin, Suriye ve Irak'taki pek çok noktada İran'ın örtülü askeri operasyonlarını yönettiği biliniyor.


Haber Ara