Dolar

32,2665

Euro

34,7413

Altın

2.399,25

Bist

10.336,50

'Dünya Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'

'Dünya Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 17:55:43

'Dünya Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'
İlk kez 21-22 Ekim'de Mersin'de düzenlenecek "Dünya Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi"nin tanıtımı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye binasındaki tanıtım toplantısında, dünyada birçok şehrin birbiriyle kardeşlik ilişkisi kurduğunu söyledi.

Kentlerin böylelikle birbirini daha iyi tanıma imkanı bulduğunu ve bunu fırsata dönüştürmek gerektiğini dile getiren Kocamaz, "Turizm konusunda bir hareketlilik kazandırmak için dünyadaki tüm kardeş şehirlerin Mersin'de bir araya gelmesi yönünde çaba gösteriyoruz. Hem Mersin'i tanıtmak hem de dünyadaki kardeş şehirleri bir araya getirerek dünya barışına katkı sunmak istiyoruz" dedi.

Kocamaz, "Dünya Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi"ni kurumsallaştırmak istediklerini belirterek, Mersin'i dünya şehirleri arasında önemli bir konuma getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Mersin'in her açıdan çok önemli bir kent olduğunu vurguladı.

Baraner, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, kentteki turizm trafiğini artırmayı amaçladıklarını aktardı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da kentin farklı yönlerini halkla paylaşmak istediklerini belirterek, bunu gerçekleştirmek için dünya turizmiyle birlikte hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise kardeş ülkelerden gelecek insanların kuracağı her temasın önemli olduğuna dikkati çekerek, ilişkilerin kuvvetlendirilmesi açısından zirvenin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Haber Ara