Dolar

32,3589

Euro

34,7671

Altın

2.396,24

Bist

10.208,65

Dünya İnsani Zirvesi

Dünya İnsani Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 14:49:36

Dünya İnsani Zirvesi
Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü William Lacy Swing, "Eğer cinsel istismar konusunda kaybedersek, her şeyde kaybederiz. Bize yardım eden toplumların, bağış yapanların güvenini, hükümetlerin desteklerini kaybederiz ve işimizi yapamaz hale geliriz." dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde Dünya İnsani Zirvesi'nin yan etkinlikleri kapsamında düzenlenen, "Cinsel İstismardan ve Sömürüden Korunma: İnsanlığı İyileştirmek İçin Ortak Sorumluluk" adlı panelde konuşan IOM Genel Direktörü Swing, öncelikle cinsel istismarın engellenebilmesi için toplumsal alanda şikayetlerin alınacağı mekanizmaların kurulması ve toplumları ayrıca bu konuda bilinçlendirme platformlarının da oluşturulmasını istedi.

Swing, "Eğer cinsel istismar konusunda kaybedersek, her şeyde kaybederiz. Bize yardım eden toplumların, bağış yapanların güvenini, hükümetlerin desteklerini kaybederiz ve işimizi yapamaz hale geliriz." diye konuştu.

Cinsel istismar ve sömürünün engellenebilmesi için Birleşmiş Milletler'in (BM) yanı sıra bir çok insan hakları örgütleri ile çalıştıklarını ifade eden Swing, bu istismar ve sömürünün önlenebilmesi için cinsel istismara yönelen suçluların iş alanlarından uzaklaştırılma, işten atılma gibi cezalandırılma yöntemlerine maruz kalması gerektiğine değindi.

Swing, "Gerek yerel yetkililer, gerek üst düzey yetkililer, cinsel istismarın ve sömürünün engellenmesi adına daha fazla liderlik etmelidir.' ifadesini kullandı.

Haber Ara