Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Duma'da pazar yerine yapılan bombalı saldırı

Duma'da pazar yerine yapılan bombalı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 22:57:46

Duma'da pazar yerine yapılan bombalı saldırı
Avrupa Birliği (AB), Suriye'de insan haklarına saygı gösterilmesi ve sivillerin korunması gerektiğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komisyonu üyesi Christos Stylianides, Suriye'de ayrım gözetmeden gerçekleştirilen saldırılara ilişkin ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, dünyanın en büyük insani krizi haline gelmiş Suriye'de şiddetin giderek yükseldiğine dikkat çekilerek, Ağustos ayının başında Idlip bölgesinde 9 hastanenin kasten hedef alındığı, Duma, Zabadani ve farklı yerlerde sivil halka saldırdığı, bu saldırılarda içerisinde kadınlar ve çocuklarında olduğu 100'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği anımsatıldı.

Hastahanelere, okullara ve pazarlara özellikle saygılı davranılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, hastanelerin hayati hizmetlerin sunulduğu tarafsız mekanlar olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Suriye'de yaşananların, rejim ve müttefiklerinin ve aynı zamanda DAEŞ'in ve diğer silahlı grupların devasa boyutlarda ve sistematik insan hakları ihlallerinin en son acıklı örnekleri olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Anlaşmazlığın bütün tarafları Uluslararası İnsan Hakları Kanunu'na saygı göstermeli ve sivilleri korumalı. Sayısız insan hakları ihlalleri ve binlerce sivil cinayetine neden olanlar ve sorumlular bulunmalı."

Ayrıca, AB'nin taraflar arasında Cenova mutabakatı çerçevesinde kalıcı siyasi çözüm için bütün çabaları destekleyeceği kaydedildi.

Haber Ara