Dolar

32,3910

Euro

34,5784

Altın

2.383,03

Bist

10.045,74

Down Sendromlular milli takım için yarışıyor

Down Sendromlular milli takım için yarışıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 15:31:29

Down Sendromlular milli takım için yarışıyor
Güney Afrika'da düzenlenecek Down Sendromlular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'na katılacak milli takım seçmeleri Lüleburgaz'da başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nca Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi'nde düzenlenen seçmelere 11 down sendromlu sporcu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan seçmelere Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın katıldı.

Aydın, Güney Afrika'da düzenlenecek Down Sendromlular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'na katılacak sporcuları belirlemek amacıyla seçme kampı düzenlendiğini belirterek, şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

Sporculara başarılar dileyen Aydın, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Down Sendromlular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası seçmelerinin Lüleburgaz'da yapılmasından son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Türkiye'nin en büyük federasyonlarından biri olduklarını dile getiren Aydın, "Federasyon olarak 2 yılda 350 sporcuyla 81 ilde çalışıyoruz. Biz 'bu çocuklardan hiçbir şey olmaz' diyenleri utandırmak için, Türkiye'nin her bir ilinde faaliyet yapmaktayız. Sporcular, futbol, voleybol ve basketbol oynuyor. Bu alanda bütün yetkililere sesleniyorum, bu dünyada bizde varız" diye konuştu.

Vali Esengül Civelek ise özel sporcuların, kültür, sanat ve spor alanlarında yeteneklerini geliştirerek, zoru başardıklarını görmek istediklerini bildirdi.

Down sendromlu sporcuların gösteri maçının ardından seçme kampı başladı.

Kamp, 19 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

Haber Ara