Dolar

32,2422

Euro

34,9821

Altın

2.419,12

Bist

10.676,65

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 18:45:02

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Zonguldak Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Kent Merkezindeki Yeni Cami önünde toplanan grup, Doğu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına konuşan AGD üyesi Enes Şenol, Doğu Türkistan'da Müslümanların 66 yıldır Çin yönetimin işgali altında baskı ve zulüm gördüğünü söyledi.

Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamalarının işkence ve öldürmeye kadar gittiğini ifade eden Şenol, şöyle konuştu:

"Çin'de baskının artmasında ramazan ayının seçilmesi, Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan'da Müslümanları kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kuran-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin, insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır."

Müslüman devlet memurları, öğretmen, öğrenci ve işçilerin oruç tutulmasına izin verilmediğini dile getiren Şenol, Müslümanlara ait lokanta ve benzeri yerlerde ramazan boyunca alkol satışı yapılması istendiğini sözlerine ekledi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Ara