Dolar

32,4027

Euro

34,8384

Altın

2.400,59

Bist

10.208,65

'DO!' projesiyle duyarli tuketiciler yetistirilecek

'DO!' projesiyle duyarli tuketiciler yetistirilecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 19:20:11

'DO!' projesiyle duyarli tuketiciler yetistirilecek
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), sürdürülebilir tüketimi desteklemek için hayata geçirdiği "DO! Projesi" ile iş yerlerinde elektrikten suya, yakıttan kağıda kaynak tasarrufu sağlayacak duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

SKD'den yapılan açıklamaya göre, Dernek iş dünyasında sürdürülebilir tüketim konusunda farkındalık oluşturmak ve "duyarlı insanlar" yetiştirmek amacıyla "DO!" (Duyarlı Ol) projesini hayata geçirdi. Yeşil İş Zirvesi'nde tanıtımı yapılan proje, farkındalık yaratmanın ötesinde doğa ile ilgili eylemlerin tümünde insanların "duyarlı olması" gerektiğine vurgu yapıyor.

Elektrikten suya, yakıttan kağıda, iş yeri ortamında kaynak tasarrufu sağlayacak pek çok bilgiyi kapsayan projeyi uygulayanlar, verimlilik tablosunda hangi alanlarda, ne kadar tasarruf sağlayabileceğini görüyor ve hangisini uygulamak istediğine karar veriyor. Projenin "DO!" aplikasyonu ise sürdürülebilir tüketim alışkanlığını iş yeri ortamından çıkarıp bireylerin günlük hayatına da katıyor. Aplikasyon sürdürülebilir tüketim alanında püf noktaları, elektrik, kağıt, atık ve su alanlarında özel tasarruf önerileri içerdiği gibi telefonların şarj adaptörünün prizden çıkarılması için uyarıda bulunuyor, günde üç litre su tüketilmesi için yardımcı olan ve hareketsiz kalındığı zaman "harekete geç!" diyerek kişisel sağlığı düşünen küçük uygulamalar da içeriyor.

Projeyi uygulayan firmaların çevresel, sosyal ve ekonomik olumsuz etkileri azaltması, doğal kaynakların korunmasına katkı sunması ve kaynak tasarrufu ile atık yönetimi sayesinde maliyetlerde azalma oluşturması planlanıyor.

- "DO!"yu isteyen her şirket kolayca uygulayabilecek

Öncelikle SKD üyesi şirketlerde uygulanacak proje, üye olmayan şirketlere de ücret karşılığı açık olacak.

Projenin duyurulmasının ardından ilgili paydaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda, "DO!"nun okullarda, özellikle de ilköğretim ve üniversitelerde de yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacak.

Haber Ara