Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Diyarbakır'da STK'lardan PKK'ya 'silahları bırak' çağrısı (2)

Diyarbakır'da STK'lardan PKK'ya 'silahları bırak' çağrısı (2)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 15:31:39

Diyarbakır'da STK'lardan PKK'ya 'silahları bırak' çağrısı (2)
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, teröre karşı durmak, yeniden büyük Türkiye idealine kilitlenmiş halk ve sivil toplum kuruşları olarak bu birliğe zarar verebilecek her türlü girişime karşı durmak için Diyarbakır'da bir araya geldiklerini belirterek, "Her türlü teröre, 'hayır' diyoruz" dedi.

Memur-Sen öncülüğünde Diyarbakır'da Şeyh Said Meydanı'nda bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren 600'den fazla sivil toplum kuruluşunun temsilcilerince, terör örgütü PKK'ya "silahları bırak" çağrısına ilişkin yayınlanan bildirinin ardından açıklama yapan Yalçın, terör hadiselerinin bölgeyi yorduğuna şahitlik ettiklerini söyledi.

Yalçın, sivil toplum kuruluşları olarak hissiyatlarını ifade etmek üzere meydanda olduklarını söyleyerek, dayanışma ve kardeşlik için bir araya geldiklerini vurguladı.

- "Her türlü teröre, 'hayır' diyoruz"

"Kardeşliğimizi hedef alan huzurumuza pusu kuranlara inat alandayız, meydandayız. Bereketli toprakları bereketsizleştirmek için fitne tohumunun atılmasına razı değiliz" diyen Yalçın, şunları dile getirdi:

"İnancımız, davamız, tarihimiz, hatıramız birdir. Bu birliğin bozulmasına asla razı değiliz. Yüreğimizi birleştirmek, teröre karşı durmak, yeniden büyük Türkiye idealine kilitlenmiş halk ve sivil toplum kuruşları olarak bu birliğe zarar verebilecek her türlü girişime karşı durmak için buradayız. Her türlü teröre, 'hayır' diyoruz. PKK terörüne de DAEŞ terörüne de DHKP-C terörüne de 'hayır' diyoruz."

- "Türkiye'nin birliğinin hedef alınmasından rahatsızlık duyuyoruz"

Yalçın, vesayete, bürokratik oligarşiye, emperyalizme, ırkçılığa, paramiliter yapılara, etnisiteye "hayır" demek, kardeşliği, özgürlüğü ve huzuru büyütmek için Diyarbakır'da olduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye'nin birliğinin dirliğinin hedef alınmasından rahatsızlık duyuyoruz. Dün Mekke'yi, Medine'yi, Şam'ı, Traplusgarp'ı, Kahire'yi bizden ayıranlar, bugün Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'yi, Sünni'yi birbirinden ayırmak için ellerinden gelen gayreti esirgemiyorlar. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. 'Birliğimiz bizim en büyük hazinemizdir' diyoruz. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak birlik, beraberlik mesajı vermek, teröre, 'silah bırak' çağrısı yapmak için burada bulunuyoruz."

Yalçın ve beraberindekiler daha sonra esnaf, vatandaş, minibüs şoförü ve polislere karanfil dağıttı, onlarla sohbet etti.

Kendisine karanfil verilen bir esnaf Yalçın'a tatlı ikramında bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarınca yapılan açıklamaya katılanlar ellerinde Türkçe ve Kürtçe "Yeter artık" yazılı dövizler taşıyarak teröre tepki gösterdi.

Alana bazı kadınların çocuklarıyla gelerek, okunan bildiriye destek verdiği görüldü.

(Bitti)

Haber Ara