Dolar

32,3493

Euro

34,7882

Altın

2.396,15

Bist

10.208,65

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş şehit ailelerini ziyaret etti

Erbaş: - 'Çanakkale'de dedelerimiz nasıl mücadele ettiyse 15 Temmuz'da da aynı mücadeleyi millet olarak verdik. Memleketimizi işgal teşebbüsünden kurtardık. Burada en büyük paylardan biri Kahramankazanlı kardeşlerimizin oldu'- '15 Temmuz gecesi bu millet birlik oldu ve toplar, silahlar, bombalar bizleri sindiremedi. Allah bu belaları bize bir daha vermesin'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 10:30:49

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş şehit ailelerini ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çanakkale'de dedelerimiz nasıl mücadele ettiyse 15 Temmuz'da da aynı mücadeleyi millet olarak verdik. Memleketimizi işgal teşebbüsünden kurtardık. Burada en büyük paylardan biri Kahramankazanlı kardeşlerimizin oldu." dedi.

Erbaş, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin ailelerini ve gazileri ziyaret etti.

Şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okuyan Erbaş, Allah'tan şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

Erbaş, şehitliğin peygamberlikten sonra en büyük makam olduğunu vurguladı.

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de "Hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz, tefrikaya düşmeyiniz" buyurduğunu anımsatan Erbaş, şunları kaydetti:

"İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu ayetin meali niteliğinde, 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez' diyor şiirinde. 15 Temmuz gecesi bu millet de birlik oldu ve toplar, silahlar, bombalar bizleri sindiremedi. Allah bu belaları bize bir daha vermesin ve birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Çanakkale'de dedelerimiz nasıl mücadele ettiyse 15 Temmuz'da da aynı mücadeleyi millet olarak verdik. Memleketimizi bir işgal teşebbüsünden kurtardık. Burada en büyük paylardan biri Kahramankazanlı kardeşlerimizin oldu."

Vatan uğruna canlarını siper eden şehitlere ve gazilere minnettar olduklarını dile getiren Erbaş, "Diyanet olarak bu minneti ifade etmek için buradayız. Vatan, namus, bayrak, din uğruna şehit olanlar, peygamberlerle birlikte anılır. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah bir daha bu millete bu acıları yaşatmasın. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi diri tutmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Erbaş'a ziyaretlerinde, Kaymakam Engin Aksakal ve İlçe Belediye Başkanı Lokman Ertürk eşlik etti.

Ali Erbaş, Kahramankazan Belediyesi ile İçören Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'na da ziyarette bulundu.

Haber Ara