Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

DERLEME Türkiye'den seçim manzaralarına ilişkin haberlerimiz

DERLEME Türkiye'den seçim manzaralarına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 18:53:54

DERLEME Türkiye'den seçim manzaralarına ilişkin haberlerimiz
26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde bazı illerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde kimi vatandaşlar, yöresel kıyafetler giyerek sandık başına gitti.

Erzurum'da düğünleri seçim gününe denk gelen Yeşim ve Serkan Çelik çifti, gelin aracıyla geldikleri okulda oy kullandıktan sonra düğün salonuna gitti.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düğün törenleri öncesi sandık başına giden Elif Biçer ve Eren Kutsal Yelken, gelinlik ve damatlıklarıyla oylarını kullandı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, "Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi" bünyesindeki Melen Barajı'nın kurulduğu yerde bulunan Karalar köyünde yaşayan olmamasına rağmen nüfus kaydını aldırmayan 41 seçmen, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını son kez köy meydanına kurulan sandıkta kullandı.

- Çadırda oy kullandılar

Eskişehir'in Alpu ilçesi Sarıkavak Mahallesi'nde vatandaşlar, bölgede resmi bina olmadığından harman yerinde kurulan çadırda oy kullandı.

Bursa'nın İznik ilçesinde Birsen İri adlı kadın, 80 yaşındaki yürüme engelli annesini, oy kullanacağı okulun bahçesinden sandığa kadar kucağında taşıdı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan motosiklet tutkunu Namık Kemal Başbay, oyunu kullandıktan sonra 4 ay sürecek 40 bin kilometrelik Güney Amerika turuna çıktı.

Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320 maden işçisi, sabah saatlerinde oy kullanma işlemini gerçekleştirdikten sonra greve devam etti.

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 18 seçmeni bulunan sandıkta oy verme işlemi erken tamamlandı.

- "Dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" ilk oyunu kullandı

Karabük'te, geçen yıl 213 santimetrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, ilk oyunu kullanmanın sevincini yaşadı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan, 2.33 metre ile Türkiye'nin en uzun boylu ikinci adamı olan Ramazan Karageyik (33), oyunu kullanmaya babasıyla geldi.

Siirt'te 65 santimetre boyundaki engelli Bedia Ekinci, annesinin sırtında geldiği okulda oyunu kullandı.

- Yaşlılar huzurevinde oy kullandı

Kırklareli Huzurevi Yaşlı, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi'nin sakinleri, kaldıkları binada kurulan sandıkta oy kullandı.

Antalya ve Kayseri'deki huzurevlerinde kalan yaşlılar da oy kullanacakları okula özel araçlarla götürüldü.

- Özbek vatandaşlar, yöresel kıyafetleriyle oy kullandı

Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 32 yıl önce Hatay'a yerleşen Özbek kökenli vatandaşlar, yöresel kıyafetleriyle sandık başına gitti.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşları da sandık başına gitti. Ermeni vatandaşlar, muhtarlık binasına kurulan tek sandıkta oylarını kullandı.

Batman'da Ezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde 16 seçmenin bulunduğu sandıkta köy muhtarı ile yatalak eşi oy kullandı. Köydeki diğer seçmenlerin yurt dışında bulunduğu belirtildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan ve Türk vatandaşlığına geçen yabancılar da sandık başına gitti.

- 85 yaşındaki üçüzler sandık başında

Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı sandık başına gitti. Sandık görevlilerinin, işlemler sırasında tek yumurta üçüzleri Sarı kardeşleri karıştırmamak için gösterdiği çaba, ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Yozgat'ta, İbrahim ve Özlem Bulut çifti, 3 yaşındaki beşizleriyle sandık başına giderek oy kullandı.

Edirne'de, Damla ve Hakan İncioğlu çifti, oylarını kullanmak için kedileri "Köpük" ile okula gitti. Çiftin kedisi, oy vermeye gelen vatandaşların ilgisini çekti.

- 115 yaşında sandığa giderek oy kullandı

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde oğlu ve torunlarıyla yaşayan 115 yaşındaki Hüseyin Yavuzkurt, sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Başköy'de kızı ve torunlarıyla yaşayan 106 yaşındaki Meryem Baltacı, torunu ve gelininin yardımıyla sandığa giderek oyunu kullandı.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Gedikkaşar köyünde yaşayan 104 yaşındaki Mehmet Esen, yakınlarının yardımıyla okula giderek oy verdi.

- Oy vermek için emekleyerek evinden çıktı

İstanbul Eyüp'te yaşayan 89 yaşındaki bedensel engelli Medine Demir, üçüncü kattaki evinin merdivenlerinden emekleyerek indi ve kızı ile komşularının yardımıyla sandık başına gitti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ayakta durmakta güçlük çeken ve gözleri görmeyen 93 yaşındaki Osman Özel de yakınlarının yardımıyla oyunu kullandı.

Antalya'da yardım almadan yürüyemeyen kanser hastası Füsun Arslan (33), ambulansla oy kullanacağı okula götürülerek vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan bedensel engelli Sedat Korkmaz, oy kullanacağı okula minibüsün bagajında sedyeyle getirildi.

- Oy kullanmaya ambulansla gittiler

Düzce'de yürüme güçlüğü çektiği için Evde Sağlık Hizmetleri Merkezi'nden yardım isteyen 82 yaşındaki Hatice Akbak, sağlık görevlilerince evinden alınarak ambulansla oy kullanacağı okula götürüldü.

Gaziantep'te de 62 yaşındaki felçli Turan Kaya, 112 Acil Servis ekipleri tarafından sandık başına götürülerek oyunu kullanması sağlandı.

Hakkari'nin Merzan Mahallesi'nde yaşayan felçli Ahya Dayan (65) ve böbrek hastası eşi Hatun Dayan (60), oy kullanacakları okula ambulansla götürüldü.

Ankara'nın Dikmen semtinde oturan 88 yaşındaki Neriman Aral, sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla sandık başına gitti. Yaşlı kadın, sınıfa sedyeyle taşındı.

Bolu'da yürümekte zorluk çeken ve ambulansla okula götürülen yaşlı kadın, oyunu ambulansın içerisinde sandık kurulu başkanı gözetiminde kullandı.

Haber Ara