Dolar

32,3199

Euro

34,6890

Altın

2.410,02

Bist

10.045,74

Dereceye giren özel sporcular ödüllendirildi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, son zamanlarda sportif alanda başarılı olan özel sporcuları altınla ödüllendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 16:07:05

Dereceye giren özel sporcular ödüllendirildi
Samsun Valisi İbrahim Şahin, son zamanlarda sportif alanda başarılı olan özel sporcuları altınla ödüllendirdi.

Vali İbrahim Şahin, uluslararası şampiyonlarda Türkiye'ye madalya kazandıran özel sporcuları makamında ağırladı. Ziyarete İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda judo branşında 1. olan Samet Bulut, Gençler Atletizm Balkan Şampiyonası'nda gülle atma branşında 3. olan Orhan Yüzer, Okul Sporları Olimpiyatları'nda yay branşında 3. olan Aybüke Gümrükçü, Genç Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda yay branşında 2. olan Büşranur Coşkun, Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda güreş dalında 3. olan Mert Çıkmaz, İNAS Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1. olan Esra Bayrak ve 3. olan Yasemin Keskinsoy, Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3. olan Musa Davulcu katıldı.

Sporculara hediyelerini takmadan önce konuşma gerçekleştiren Vali Şahin, "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey, Samsun'da sporcuların farklı dallarda özel sporcular da dahil olmak üzere özen göstermemiz talimatını bizlere verdi. Onun için de burada sizlere ihtimam gösteriyoruz. Onun için de Samsunlu sporcular artık çok fazla madalya almaya başladı. Sizler de bu vesile ile buraya geldiniz. Hepinizi başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Gerek Samsun'a gerekse ülkemize bu tarz başarıları getirmenizi çok istiyoruz. Samsun'un valisi olarak Samsunlu sporcuların kalabalık bir şekilde ödül almaları, dereceye girmeniz ve sportmen bir şekilde yarıştığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

"2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Türkiye'nin tekrar tanıtımı için önemli"

İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Türkiye'nin dünyada tekrar tanıtılması için çok önemli olduğunun altını çizen Şahin, "Daha önceki yıllarda olimpiyatları Türkiye'ye getirme anlamında çalışmalar yaptık ama çeşitli nedenlerden dolayı başarılı olamadık. Ülkemiz, gerek genç nüfus itibariyle gerekse sosyal donatıları itibariyle ve spor tesisleri itibariyle çok rahatlıkla olimpiyat oyunlarının üstesinden gelir. 2020 olimpiyatlarını da ıskaladık. İnşallah 2024 olimpiyat oyunlarına bir hızla katılırız. 2017 yılında Samsun, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz ay da bunun provası niteliğinde 5 dalda prova yapıldı. Bunlarla ilgili yurt dışından delegeler geldi. Buradaki tesisleri denetlediler. Son derece mutlu bir şekilde ayrıldılar. Tabi bu delegelerin geldiği günler, darbe girişiminin yaşandığı günlere denk geliyordu. Buna rağmen kimse geri dönmedi. 40-50 ülkeden delegasyon üyeleri buraya geldi ve öyle bir zor durumda bile şehrimizde her şeyin sükunet içerisinde olduğunu gördüler. En kötüsü neyse en iyisi nasıl olur diye de mutlu bir şekilde şehrimizden ayrıldılar. 2017 yılındaki olimpiyatlar Samsun ve Türkiye'nin yurt dışında tekrar tanıtılması için güzel bir fırsat. Tesislerin çoğu bitmiş durumda. Bazı inşaatlar devam ediyor. Bu oyunlar ülkemiz için çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Vali Şahin, konuşmaların ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ile birlikte derece yapan sporculara altınlarını ikram etti. Toplantıda ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt hazır bulundu.

Haber Ara