Dolar

32,2193

Euro

34,8303

Altın

2.416,75

Bist

10.792,53

Denizli'de, BM satın alma süreçleri hakkında seminer

Denizli'de, BM satın alma süreçleri hakkında seminer

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 18:58:19

Denizli'de, BM satın alma süreçleri hakkında seminer
Denizli'de, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler (BM) Satın Alma Birimi tarafından "BM Satın Alma Birimi Bilgilendirme ve Tedarikçi Kayıt Semineri" düzenlendi.

Denizli İhracatçılar Birliği Raşit Güntaş Konferans Salonu'ndaki seminerde, BM Satın Alma Birimi Uyum Görevlisi George Henein ve BM Satın Alma Birimi Satın Alma Asistanı Cem Savaşlı tarafından "BM ile iş yapmak, BM küresel pazarı tedarikçi kayıt desteği" konularında, firma temsilcilerine sunum yapıldı.

Seminerde, alt birimleri ve yan kuruluşları ile 20'den fazla farklı birimi çatısı altında bulunduran BM tarafından, her biriminin ihtiyaç duyduğu mal ve hizmet ihtiyacına uygun olarak yıl içerisinde muhtelif satın alma faaliyetleri yürütüldüğü, BM tarafından satın alınan toplam mal ve hizmet tutarının, geçen yıl 17,2 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Türkiye'den toplam mal ve hizmet alımının, 380,5 milyon dolar ile tüm BM alımlarının içindeki payının yalnızca yüzde 2,2 olduğuna dikkat çekilen seminerde, "BM alımlarındaki geniş potansiyele rağmen Türkiye'nin bu alımlardan yeterli payı alamamasındaki eksikliğinin, firmaların BM'nin mal ve hizmet satın alımları konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları ve ihalelere katılıp teklif verebilmek için önceden belli usul ve esaslar dahilinde BM sistemine kayıt olup akredite olmaları gerektiğini bilmemelerinden kaynaklandığı düşünülmektedir" görüşü aktarıldı.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birlikleri ile işbirliği içerisinde ilki Denizli'de düzenlenen seminer, İstanbul ve Gaziantep'te de yapılacak.

Haber Ara