Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Demokrasi kahramanlarına 'Milli İrade Nöbeti Beratı' verildi

Kağıthane'de, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaralanan gazilere ve Demokrasi Nöbeti'ne katılan vatandaşlara, 'Milli İrade Nöbeti Beratı' verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 17:01:21

Demokrasi kahramanlarına 'Milli İrade Nöbeti Beratı' verildi
Kağıthane'de, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaralanan gazilere ve Demokrasi Nöbeti'ne katılan vatandaşlara, "Milli İrade Nöbeti Beratı" verildi.

Kağıthane Belediye Başkanlığı'nca, darbe girişimi sırasında şehit olanların aileleri, gazi ve gazi yakınlarının da katılımıyla Kur'an-ı Kerim programı düzenlendi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çok anlamlı bir gece düzenlendiğini belirterek, darbe girişiminde şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Söylenecek sözlerin en güzelini vatandaşların burada bulunarak söylediğini ifade eden Başkan Kılıç, "15 Temmuz akşamından bu yana meydanları doldurarak, ihtiyaç olan her yere koşar adım giderek demokrasimizi ve ülkemizin geleceğini kurtardık" dedi.

Şehitlerin kendilerine emaneti olan meydanları boş bırakmadıklarını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti: "Bu meydanlarımızı her zaman canlı tutacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir ara vermiş olduk. Yine talimatlandırdığı zaman birlikte olacağız. Sizlere birer berat hazırladık. Bu beratlar buradaki birlikteliğimizin bir anısı olsun. Ülkemizin birlik ve beraberliği daim olsun."

Kaymakam Hasan Göç de ülkenin zor dönemlerden geçtiğine değinerek, söz konusu günlerin milletin birlik ve beraberliği sayesinde en kısa sürede atlatılacağına inandığını kaydetti.

Kaymakam Göç, dış güçlerin Türkiye üzerinde emelleri olduğuna dikkati çekerek, "Biz birlik ve beraber olursak kimse bunu başaramaz. Bizim ülkemizin geleceği parlak. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Allah komutamız gibi (Darbe girişimi esnasında gazi olan Albay Mahmut Pınarbaşı) askerlerimizi yanımızdan ve başımızdan eksik etmesin. Darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

"Makineli tüfek ateşiyle vuruldum"

Darbe girişimi gecesi gazi olan Albay Mahmut Pınarbaşı, 14 yaşında asker olduğunu ve o andan itibaren bu büyük milletin ekmeğini yediğini anlattı.

Millete ihanet etmediklerine dikkati çeken Albay Pınarbaşı, şunları kaydetti: "Ayazağa'da görevli bir albayım. Olay günü Ümraniye'de bir düğündeydim. Olayı öğrenir öğrenmez aile bireylerimle birlikte kapatıldığını öğrendiğimiz köprüye yürüdük. Piyade subayı olduğumdan tankın nasıl ele geçirileceği konusunda bilgi sahibiyim. Başka ne yapabilirim diye birliğimi aradım. Köprüde zırhlı araca sızmaya çalışırken makineli tüfek ateşiyle vuruldum. Oraya giderken bu milletin büyüklüğünü bilirdim de böyle bir büyüklüğü tarihte ne okudum, ne gördüm, ne de olabileceğini hayal bile edemezdim. Bu millet çok büyük. Bu milletin cesareti Başkomutanından geliyordu. Birileri çok plan yaptı ama Allah'ın da bir planı vardı. Onların tanklarına, tüfeklerine, uçaklarına bu millet imanıyla karşı geldi. Bu millet yenilmez. Bu milletin elleri değil ayakları öpülür. Burada ümmet kazandı. Bu savaş savaşların anası 'Haç' ile 'Hilal'in savaşıdır. Tarihten önce de biz vardık bundan sonra da biz var olacağız. Siz nasıl bir hainsiniz. Bunu millete nasıl yaptınız. Siz millete nasıl ateş edersiniz."

Konuşmaların ardından Kaymakam Göç, Başkan Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Çiftçi, gazi ve yakınları ile vatandaşlara, "Milli İrade Nöbeti Beratı" verdi.

Haber Ara