Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Davutoğlu'na İstanbul'da coşkulu karşılama

Davutoğlu'na İstanbul'da coşkulu karşılama

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-03 16:38:57

Davutoğlu'na İstanbul'da coşkulu karşılama
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hiç kimsenin kalbini kırmadıklarını, hiç kimseyi üzecek tek bir kelam etmediklerini belirterek, "Hiç kimseye bu yenilgi dolayısıyla tepeden bakmadık. Bizim için iki grup vatandaşımız vardır; bugün AK Parti'ye oy verenler, yarın verecek olanlar" dedi.

Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti kitlelerinin Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşku ve vakarla zaferi kutladığını söyledi.

Hiç kimsenin kalbini kırmadıklarını, hiç kimseyi üzecek tek bir kelam etmediklerini dile getiren Davutoğlu, "Hiç kimseye bu yenilgi dolayısıyla tepeden bakmadık. Şimdi söylüyorum, hiç kimseye tekebbür etmedik, etmeyeceğiz. Hep sordular bana, 'Hangi oranı bekliyorsunuz' diye. Hep şunu söyledim. Bir oran verirsem, en iyi oran bile, geri kalandan ümidimizi kestiğimizi zanneder. Bizim için iki grup vatandaşımız vardır; bugün AK Parti'ye oy verenler, yarın verecek olanlar. Bugün yüzde 49,5 verdi. Eminim geri kalan yüzde 50,5 da, yani her iki vatandaşımızdan biri de tekrar düşünecek, bir daha hesap edecek. Bugünkü bayramdan daha büyüğünü inşallah 2019'da kutlayacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, ektikleri sevgi tohumlarının büyümesini beklediklerini dile getirerek, 2019'un ayak izlerini şimdiden hissettiğini ama gerçek bayramı 2023'te, AK Parti'yle yükselen büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde göreceklerini kaydetti.

Seçimdeki başarıdan dolayı İstanbul'a teşekkür eden Davutoğlu, bu ildeki milletvekili sayısının 39'dan 46'ya çıktığını anlattı.

Kalabalığın, "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganları üzerine Davutoğlu, "Aziz İstanbullular, ne güzel o zılgıtlar. Bu coşku ne güzel. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Böyle aşk, merhamet, şefkat ve demokrasi iradesi dolu bir kitleye sahip olduğumuz için biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Davutoğlu, kalabalığın "Kıskananlar çatlasın" sloganlarına "Tabii kıskananlar çatlasın ama şöyle diyelim. Hiç kimse çatlamasın, hiç kimse kıskanmasın. Sadece gıpta etsin. Sadece bize bakıp, bir milletle nasıl buluşulur, onu görsün" karşılığını verdi.

- "Bugün tekrar yola çıkma günüdür"

Bugünün dinlenme günü olmadığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün tekrar yola çıkma günüdür. Hep dedik ya, ilk günkü aşkla. Haydi bismillah diyoruz. Milletimiz bize, 'Tek başına, iş başına' dedi. İş başına diye millet görev verir de biz durur muyuz. Bugünden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Biz de bütün milletimizle aynı yürekle, 'bu mesele memleket meselesi' diyoruz. Bu meseleyi çözmek için gönlümüzü ortaya koyduk. Terimizi, canımızı, bütün varlığımızı ortaya koyduk."

Davutoğlu, kalabalığın "Ya Allah, bismillah Allahu ekber" sloganları üzerine de "Bu tekbir vahdetin, birliğin sesidir" dedi.

Seçimi kazandıranın bu aşk olduğunu belirten Davutoğlu, İstanbulluların son bir aydır gece-gündüz koşturduğunu ama hiç yorulmadıklarını söyledi.

"Bırakın diğerleri yorulsun, bırakın onlar dinlensin, bırakın onlar kenara çekilsinler. Bize yorulmak yakışmaz, bize durmak yakışmaz, bize bir an dahi millet hizmetinden geri durmak yakışmaz" diyen Davutoğlu, vatandaşlara, "Yeni bir yola çıkmaya hazır mısın İstanbul? Hiçbir zaman yorulmadan 2019'a kadar bu memleket için hizmet etmeye hazır mısın? İnşallah 2023'ü yine bir zaferle taçlandırmaya hazır mısın? Bize oy vermemiş olanlar da dahil her vatandaşımızın kalbine girmeye hazır mısınız? Onları bu AK davaya, AK yola, AK Parti'ye çağırmaya hazır mısınız? diye seslendi.

Kalabalığın "Hazırız" karşılığını vermesi üzerine Davutoğlu, "Allah razı olsun, siz hazırsınız, biz dünden hazırız. 3 Kasım 2002'deki yanan meşale, daha ileri, daha yeni mevzilere taşınacak. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin" diye konuştu.

- "Türkiye bir ve beraberdir"

Başbakan Davutoğlu, "İstanbul bir, beraberse Türkiye'nin bütünü burada olduğu için Türkiye bir ve beraberdir. Allah, bizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Hakk'ın ve halkın yolundan ayrılmadıklarını ifade eden Davutoğlu, "Allah ayırmasın. Allah bu mübarek zaferimizi güzel hizmetlerle taçlandıracak kudreti bize versin" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, iki gündür telefonlarının gece ve gündüz durmadığını ifade ederek, en çok da Bosna'dan, Üsküp'ten Gümülcine'den, Balkanlar'dan, Filistin, Somali, Suriye ve bütün mazlumlardan telefon geldiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir Suriyeli kardeşim, kanaat önderi, bir mesaj göndermiş. 'Biz gönülden Türkiyeliler olarak, bize bağrını açan Türkiye'ye... Burada oy kullandık ama başka türlü kullandık. Türk kardeşlerimiz oylarını sandıklara attılar, biz ise oylarımızı dualarımızla Rabbimize ilettik, dualarımızla oy kullandık' diyorlar. Allah aşkına bir mazlumun kalbine girenden daha güçlü kimse olur mu? Allah rızası için mazluma kapısını açana Allah yardım etmez mi? İşte yardım böyle olur. Nice baskılar, hakaretler, nice eleştiriler gördük bu mazlumlara kapılarımızı açtığımız için. Bu mazlumlara, Somalililere yardım ettiğimiz için. 'Ama biz mazlumlara yardım edersek' dedik, Allah bizimledir, millet bizimledir. Elhamdülillah. Millette bizimle, Allah da bizimle. İşte yeni bir tarih yazıyoruz. Tarihi bundan sonra biz sadece okumayacağız, tarihi bundan sonra biz yazacağız."

Tarihi yazma iradesini, dolaştığı 81 vilayette en fazla da İstanbul'da gördüğünü aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir tarih yazmaya var mısın İstanbul? Var mısın? Her bir ilçemize teşekkür ediyorum. Her bir ilçemizde oylarımız arttı ama geri kalan oyları da kazanmaya var mısınız? Her kapıyı çalacak mıyız? Her gönüle girecek miyiz? Elimizi değil taşın altına, büyük kayaların, engellerin altına koyup Türkiye'nin üzerindeki kara bulutları dağıtacak mıyız? Bizim üzerimize kara bulutlar getiren herkese karşı biz gönül seferberliği yapacak mıyız? İstanbullular, Allah sizden razı olsun. Bizi saatlerce beklediniz. Bütün dostlarımıza, kardeşlerimize, gönüldaşlarımıza selamlarımızı iletin. Daha çok beraber olacağız, daha çok söyleyecek sözümüz var, daha çok yürüyecek yolumuz var, daha çok birlikte dökecek terimiz var. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin."

(Bitti)

Haber Ara