Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Davutoğlu-Merkel ortak basın toplantısı

Davutoğlu-Merkel ortak basın toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 16:51:51

Davutoğlu-Merkel ortak basın toplantısı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde 17. fasıl olan ekonomik ve parasal politikaların müzakerelere açılmasını istediklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, Türkiye-AB ilişkileri dahil pek çok konuyu ele aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin ucu açık bir süreç olduğunu dile getiren Merkel, "Almanya olarak 17. faslı (ekonomik ve parasal politikalar) açmak isteriz" ifadesini kullandı.

Merkel, 23. fasıl (yargı ve temel haklar) ve 24. fasılla (adalet, özgürlük ve güvenlik) ilgili ayrıntıları konuşabileceklerini ve bu fasılların açılması konusunda "adım adım" ilerlenebileceğini dile getirdi.

Angela Merkel, yeni fasılların açılmasıyla ilgili Kıbrıs Rum kesimini nasıl ikna edecekleri yönündeki soru bir soru üzerine Almanya'nın fasılların açılışına destek vereceğini ve 17 faslın açılmasını temin etmeye çalışacaklarını vurguladı.

Haber Ara