Dolar

32,2636

Euro

34,7232

Altın

2.398,69

Bist

10.336,50

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 12:45:11

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "AKP iktidarının yeni Türkiye söylemiyle Cumhuriyetle ve milli devletle hesaplaşma çabaları Türkiye'nin toplumsal huzuruna ve milletimizin bin yıllık kardeşlik hukukuna büyük zarar vermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunun yaşandığını belirtti.

Büyük Türk milletinin bütün mensuplarının Cumhuriyet Bayramını tebrik eden Çetin, "Bu toprakların bin yıllık geleneğinde ve toplumsal hukukunda tarifini bulan Türk kimliği, Cumhuriyetin milli ve üniter devlet yapısı sayesinde hiçbir insanımızı etnik köken ve mezhep ayrımına tabi tutmadan sarıp sarmalamıştır. Devletin zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı dahil bütün makamlarında, etnik kökenine bakılmaksızın vatandaşlık bağıyla bağlı olan her insanımız görev alabilmiş, bürokrasiden iş ve sanat dünyasına kadar hiçbir ayrımcılık yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Toplumsal hayatta da insanların, kimsenin etnik köken ve mezhebini sorgulamadığını vurgulayan Şefkat Çetin, milli mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet'in, yaklaşık yüzyıl boyunca Anadolu'nun huzur ve kardeşliğini korumaya yettiğini kaydetti.

Son yıllarda devletin kuruluş felsefesini tartışmaya açan, insanların etnik köken ve mezhebini ön plana çıkarmaya çalışan girişimlerle kardeşlik hukukunun bozulmak istendiğini ifade eden Çetin, "AKP iktidarının yeni Türkiye söylemiyle Cumhuriyetle ve milli devletle hesaplaşma çabaları, Türkiye'nin toplumsal huzuruna ve milletimizin bin yıllık kardeşlik hukukuna büyük zarar vermektedir. Yeni Türkiye söylemiyle Cumhuriyet'e, milli devlete ve milletin birliğine yönelik bütün değerlerin saldırıya uğradığı ve teker teker ortadan kaldırıldığı ağır bir süreç yaşanmıştır" görüşünü savundu.

Türkiye'nin milli ve üniter devlet yapısını korumasının şart olduğuna değinen Çetin, şunları kaydetti:

"Türk kimliğiyle ve devlet nizamıyla hesaplaşmayı siyasi bir misyon haline getiren Saray ve AKP üst yönetimi, izledikleri hatalı politikalarla milli devlet yapımıza büyük zararlar vermiştir. Türkiye'nin toplumsal birliği ve huzurunun sürdürülebilmesi için teslimiyetçi politikalar derhal terk edilmeli ve milletimiz arasında yeniden kardeşlik hukuku işletilmelidir."

- "Normalleşmeye çok acil ihtiyacımız var"

Çözüm adıyla yapılan açılımların, terör sorununu büyüttüğünü, terör örgütlerini güçlendirdiğini öne süren Çetin, kontrol edilemeyen, denetlenemeyen ve hesap vermekten kaçan bir yönetimin elinde Türkiye'nin uçuruma sürüklendiğini vurguladı.

Devlette bugün çift başlılık olduğunu savunan Çetin, "Yürütmenin başı ve her türlü sorumluluğu taşıyanın Başbakan olması gerekirken, bürokrasi, emri hiçbir yetkisi ve sorumluluğu bulunmayan Cumhurbaşkanı'ndan almaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Şefkat Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti daha fazla siyasi gerginlik, kavga, gürültü, terör ve kaos istememektedir. Cumhurbaşkanı'nın cumhurbaşkanlığı yapacağı, Başbakan'ın milletin kendisine verdiği yetkiyi bir başka güce devretmeyeceği, yargının, yasamanın, ordunun ve MİT'in görevlerini layıkıyla yapabileceği, yasaların eşit ve adil uygulanacağı bir normalleşmeye milletçe çok acil ihtiyacımız vardır. Anayasa ve hukuk tanımaz keyfi yönetimin faturasının daha fazla kabarmaması için 1 Kasım bir fırsat olarak karşımızdadır ve oradaki tercih büyük önem taşımaktadır."

Haber Ara