Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-08 11:41:32

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor
ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'te eşi 4 yıl önce vefat eden 40 yaşındaki 6 çocuk annesi Kıymet Uyanık, zor koşullara rağmen çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

Eşinin vefat etmesi üzerine tek başına hayatın yükünü omuzlayan anne Uyanık, kötü koşullardaki evde biri engelli 6 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Maddi imkansızlıklar içinde 5 çocuğunu okutmak için hayatın bütün zorluklarına göğüs geren Uyanık, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

AA muhabirine Kürtçe açıklama yapan 40 yaşındaki Kıymet Uyanık, biri engelli 6 çocuğunun bulunduğunu ancak onlara bakmakta zorluk çektiğini söyledi.

Çocuklarıyla kötü koşullardaki evlerinde yaşamaya çalıştıklarını ifade eden Uyanık, şöyle konuştu:

"Rutubet ve farelerin bulunduğu evimizde çok kötü koşullarda yaşıyoruz. Maddi durumumuz iyi değil. Bu evi de bize bir hayırsever aldı. Biri engelli olmak üzere 6 çocuğum var. Engelli olan kızımın, engelli maşayla geçinmeye çalışıyorum. Kızımı kaç kez Diyarbakır ve İstanbul'da hastanelere götürdüm ancak tedavi edilemiyor. Kızımın rutubetli ve sobalı evde kalmaması gerekiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle burada kalmak zorundayız."

Eşinin 4 yıl önce vefat ettiğini o günden bu yana tek başına çocuklarına bakmaya çalıştığını anlatan Uyanık, "Bundan dolayı zor koşullarda çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Evimin onarılması için Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdum. 8 bin lira destek aldım. Vakfın yardımlarından da faydalanıyorum." dedi.

Kızı Durayde Uyanık da Müştakbaba İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, babasının vefat etmesinden dolayı kendilerine annesinin baktığını ifade etti.

Uyanık, "Annem, bize hem annelik hem de babalık yapıyor. Engelli kardeşim hariç hepimiz okuyoruz. Engelli kardeşimin bakımını annem yapıyor. Kardeşimin engelli maaşıyla geçiniyoruz. Bize okul için kırtasiye malzemesi lazım olduğunda bunu da annem karşılıyor. Annem bize her zaman 'Yemeğimizi taştan bile çıkarır size bakarım' ve 'iyi ki varsınız' diyor. Bize yardım edenlerden de Allah razı olsun. Annemin Anneler Günü'nü kutluyorum. İyi ki varsın annem." ifadesini kullandı.

Haber Ara