Dolar

32,2573

Euro

34,7942

Altın

2.415,45

Bist

10.267,09

Cizre'de ortopedi uzmanlarından büyük başarı

Şırnak'ın Cizre İlçe Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi ortopedi doktorları, bir ayda 47 başarılı ameliyata imza attı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-13 13:23:25

Cizre'de ortopedi uzmanlarından büyük başarı
Şırnak'ın Cizre İlçe Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi ortopedi doktorları, bir ayda 47 başarılı ameliyata imza attı.

Hastanede görev yapan üç doktorun bir ayda yaklaşık beş bin hastaya baktığını belirten Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Bangin Bekir Candan, "Bir ay içerisinde 47 ameliyat yaptık. Bunlardan 14'ü kalça ve diz protezi ameliyatı gibi büyük ameliyatlardı. Eskiden bu tür ameliyatlar Cizre'de nadiren yapılıp, bu tür hastalara nadiren ulaşılabiliyordu. Ancak hastalar bizi daha fazla tercih etmeye başladı" dedi.

3-4 ay önce bu ameliyatlardan ayda sadece bir tane yapabildiklerini belirten Candan, "Son bir ayda bu ameliyatlardan 14 tanesini başarılı bir şekilde yaptık. Başarılı geçen ameliyatlardan sonra hastalar kendi yakınlarını ve akrabalarını getiriyor bize ve biz de bundan çok memnun kalıyoruz. İmkanlar el verdikçe ve elimizden geldiğince vatandaşlara en üst düzeyde sağlık hizmeti verip, sevkleri en aza düşürmeye çalışacağız. Sadece bizim hastane değil diğer bölge hastanelerinin de amacı hasta sevklerini en aza indirmektir. Bu vesile ile bize bu imkanları sağlayan başta Sağlık Bakanlığımıza, başhekimimize ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hastanede ilçenin konumu nedeniyle hasta yoğunluğu yaşandığını anlatan Başhekim Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen ise, şunları kaydetti:

"Aylık poliklinik hasta sayısı bazen 4 bini buluyor. Özellikle cerrahi branşlarda son dönemlerde hekimlerimizin cesaretle bazı komplike vakaları alması bizi de sevindiriyor. Özellikle de ortopedi alanında bugüne kadar çok nadir yapılan protez ameliyatlar, büyük ameliyatlar şuan başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Gerek hastalardan gerekse hekimlerden aldığımız bilgiler sonucunda yapılan bu ameliyatların olumlu sonuçlandı. Bu da bizi son derece mutlu ediyor."

Cizre Devlet Hastanesinin sevk eden hastane konumundan çıkıp, sevk alan hastane konuma geldiğini ifade eden Erzen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu da çevre ilçelerden gelen hastalardan ve hastanemize başvuran hasta sayısından net bir şekilde görebiliyoruz. Bu anlamda bu başarılı ameliyatların gerçekleşmesinde emeği geçen doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza cesaret ve başarılarından dolayı tebrik eder, halkımıza da sağlıklı ve şifa dolu günler dilerim."

Haber Ara