Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 15:23:45

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bizlere armağan edilen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak, yüceltmek için onurlu mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Torun, CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir onurla yaşadıklarını vurgulayan Torun, kurulduğu günden bu güne kadar Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin yılmaz bekçisi olan CHP'nin, bundan sonrada bu vasfını sürdüreceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin son derece sancılı bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Torun, şunları kaydetti:

"Bu karanlık günlerden kurtuluşun tek çaresi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci ruhu, onun ilke ve devrimlerinin yegane temsilcisi CHP'dir. Bizlere armağan edilen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak, yüceltmek için onurlu mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim ışığımız Atatürk ilke ve devrimleridir. Bizim ışığımız 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkesidir. Bu fetret dönemini sona erdirecek olan laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin ve barışın en büyük güvencesi CHP'dir. Buna umudumuz ve inancımız tamdır."

Haber Ara