Dolar

32,3795

Euro

34,6952

Altın

2.401,81

Bist

10.050,00

CHP MYK Toplantısı

CHP MYK Toplantısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 17:18:20

CHP MYK Toplantısı
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere, dış politikadaki son siyasi gelişmeler ele alındı.

Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın sunum yaptığı toplantıda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün partisinin TBMM grup toplantısında ifade ettiği, "2013'te DEAŞ ve PKK'ya karşı Meclis'te karar alınırken, CHP niye 'hayır' oyu verdi" sözleri de ele alındı.

Tezkere konusunda, "Hükümetin kafa karışıklığı yaratmaya çalıştığı" yorumu yapılan toplantıda, buna karşılık CHP'nin tezkere konusundaki tutumunun kamuoyuna, "Doğru şekilde anlatılması" yönünde görüş birliğine varıldı.

Toplantıda, değiştirilmesi düşünülen TBMM İç Tüzüğü'nün de gündeme geldiği belirtildi. CHP'nin bir taslak tüzük hazırlığı içinde olduğu ifade edilirken, TBMM televizyonunda saat 19.00'dan sonra başlayan yayın yasağının kabul edilemez bulunduğu kaydedildi.

Teröristlerden temizlenen bölgelerdeki bazı belediyelere kayyum atanması konusunun da görüşüldüğü toplantıda, söz konusu uygulamanın, "Seçilmiş olanları yok saymak" anlamına geleceği ve bunun Anayasa'ya aykırı olacağı vurgulandı.

Toplantıda, yargıda yapılan değişikliklerin ve "Yargı bağımsızlığı"nın da ele alındığı belirtildi.

Haber Ara