Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 15:22:31

CHP Grup Başkanvekili Özel:
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in sarin gazıyla ilgili iddialarının ardından, linç girişimine maruz kaldığını belirterek, "Kendisi resmi makamlara koruma talebinde bulunacak. Ahmet Hakan'ın, Tahir Elçi'nin taleplerine geç yanıt verildiğinde neler olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

CHP'li Özel, Suruç'taki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerini kabulü öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in sarin gazı iddialarının sorulması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün karşı karşıya kaldığımız durum, Eylül ayında İstanbul il başkanlığımızda milletvekilimiz tarafından gündeme getirilen, hepimizin erişebileceği kaynaklardan bulunabilecek olan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 190 sayfalık bir iddianame var. Milletvekilimiz, milletvekili olma sorumluluğu ve denetim görevine ilişkin bu konuyu gündeme getirmiş. Bu iddianameyi yazan Cumhuriyet savcısıdır. Ama Russia Today gazetesinin bu konuyu bu gündemde haber olarak haberleştirmesi, Türkiye'de Twitter üzerinden bir linç kampanyasına dönüşmüş durumdadır."

- "CHP konuyu titizlikle inceliyor"

Özel, Eren Erdem'in iddialarının dikkatli bir şekilde incelenmesi durumunda Erdem'in, "Türkiye'nin bir sarin gazı temininden bahsetmediği, tanık ifadelerinden sonra Türkiye'nin sarin gazının Suriye'ye geçerken bir geçiş ülkesi olmasından endişe duyduğunu ifade ettiğini" kaydetti.

CHP'nin konuyu dikkatli ve titizlikle incelediğini ve üzerine düşenleri dikkatle yaptıklarını anlatan Özel, Eren Erdem'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü savunarak, "Bir milletvekiline 'vatan haini' yaftasının vurulması ve bunun bu kadar kolay yapılıyor olması gerçekten düşündürücüdür. Çok sayıda basın yayın organı 'cemaatten akredite milletvekili' diyor. Milletvekilimizin anılan cemaatle ilgili kitabı onların başvurusu üzerine toplatılmıştı" diye konuştu.

Özel, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sosyal medyada inanılmaz şeyler okuyoruz. Herkesi sorumlu yayıncılığa davet ediyoruz. Milletvekilinin bir Cumhuriyet başsavcısını iddiasının açıklığa kavuşturulmasını istemesi kadar normal bir şey yokken, bunu sanki milletvekilinin ortaya attığı ve ispatlayamadığı iddia gibi sunmak gerçekten fevkalade üzücüdür. Milletvekilimizin başvurusu olacak. Biz de hızlı şekilde kendisinin koruma talebine kurumlar tarafından cevap verilmesini bekliyoruz. Kendisi resmi makamlara koruma talebinde bulunacak. Ahmet Hakan'ın, Tahir Elçi'nin taleplerine geç yanıt verildiğinde neler olduğunu hepimiz biliyoruz. "

Gazetecilerin, "Şırnak ve Cizre'de sokağa çıkma yasakları ilan edildi yaşananları nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna da Özel, "Bölgede yaşananlarla ilgili Sezgin Tanrıkulu neredeyse, uyumaksızın yaşananları takip ediyor ve gerekli yerlerle irtibatlar kuruyor. Devletin memurlarını tahliye ettiği yerde yaşayan insanlar bizi arıyor. Elbette orada kamu düzeninin sağlanması önemlidir ancak devlet hukukun dışına çıkmamalıdır" yanıtını verdi.

Özgür Özel, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Meclis'e davet edilmesi yönünde, TBMM Başkanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını da bildirdi.

Haber Ara