Dolar

32,4267

Euro

34,7234

Altın

2.425,73

Bist

10.082,77

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Strazburg'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Strazburg'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 23:45:04

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Strazburg'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, CHP iktidarında Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Strazburg'da halkla buluşma toplantısına katıldı.

Yarın Kurban Bayramı'nın kutlanacağını anımsatan Kılıçdaroğlu, bütün Türkiye'de, her evde barış ve huzur olmasını arzu ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Birbirimizle kucaklaşmak, birbirimize selam vermek. Farklı düşünsek bile düşüncelere saygı göstermek. 'Neden farklı düşünüyorsun?' diye onu alıp hapse atmamak. Ona baskı kurmamak. Bu bizim görevimiz olmalı" dedi.

Aydınlanmanın temel felsefesinin de bu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, her düşünceye saygı göstermenin ve her aykırı düşünceyi şu veya bu şekilde dinlemenin insanlığın gelişme motoru olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Bunu yapabiliriz. Ben yapmak için yola çıktım. Beni izlerseniz, beraber yürürsek, Türkiye'de çözemeyeceğimiz sorun yoktur" diye konuştu.

- "Diyeceksiniz ki, gün bugün"

Türkiye'de kan ve gözyaşı olmamasını ve herkesin huzur içinde yaşamasını istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Siz telefon ettiğinizde, Türkiye'ye gittiğinizde, güzellikle gidin, gülümseyerek gidin, birbirinizi kucaklayarak gidin. 'Ülkeme geldim, ülkemde huzur var' deyin. Televizyon haberlerini ürkerek izlemeyin, gazeteleri ürkerek açmayın. Ben bunu istiyorum. Bunun yolu CHP'den geçiyor. Çok açık ve çok net. Bunu açık ve net söylüyorum. O zaman sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Sadece sizin oyunuz yeterli mi? Hayır. Bakın onu da söyleyeyim. Yanınıza giderken, arabaya dört kişi alıyorsanız, dört kişi alıp gideceksiniz. Otobüs mü tutacaksınız? Otobüs tutacaksınız. Gideceksiniz komşunuzu alacaksınız, arkadaşınızı alacaksınız. Kahvedeki arkadaşınızı alacaksınız. Diyeceksiniz ki, gün bugün."

Türkiye'de ifade özgürlüğü önünde engeller ve hapiste gazeteciler bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bunları aşmak zorunda olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, CHP iktidarında Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Düşünce özgürlüğünü getireceğim" dedi.

Haber Ara