Dolar

32,2695

Euro

34,7873

Altın

2.414,62

Bist

10.267,09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 19:06:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüğünü belirtti.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Cizre'de 4 Eylül Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini hatırlattı.

Bugün itibariyle dört gündür aralıksız devam eden sokağa çıkma yasağının bu denli uzamış olmasının birçok yaşam hakkı ihlalinin yanı sıra kentte yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını dahi gideremez hale gelmesi sonucunu doğurduğunu kaydeden Tanrıkulu, Cizre'deki vatandaşların uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle yiyecek, su gibi en temel insani ihtiyaçlardan yoksun durumda olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bir annenin sokağa çıkma yasağı nedeniyle ölen 10 yaşındaki çocuğunun cenazesini buzdolabında saklamış olması yaşanmakta olan insani dramın boyutlarını çarpıcı biçimde ortaya koydu. Yurttaşlarımızın sokağa çıkma yasağından kaynaklanan süregelen mağduriyetleri konusunda İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile bir kez daha görüştüm. Kendisine 4 gün süren sokağa çıkma yasağının hukuk bir tarafa, insani olmadığı uyarısında bulundum. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını, büyük bir baskı olduğunu ve sokağa çıkma yasağının ilelebet devam edemeyeceğini ve insani nedenlerle kaldırılması gerektiğini bildirdim. Konuyu takip etmeye, şiddet mağduru insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

Haber Ara