Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

'Adalet Bakanı'na ve hükümete çağrımızı tekrar ediyorum, Genel Başkanımızın veya milletvekillerimizin e-posta hesaplarını takip mi ediyorsunuz? Bu konuya açıklık getirin'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-08 14:09:44

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Adalet Bakanı'na ve hükümete çağrımızı tekrar ediyorum, Genel Başkanımızın veya milletvekillerimizin e-posta hesaplarını takip mi ediyorsunuz? Bu konuya açıklık getirin." ifadesini kullandı.

Aksünger, yazılı açıklamasında, kendisini David Keynes olarak tanıtan kişinin CHP'yi aramasına ilişkin bilgileri, Başbakanlık Müsteşarlığına teslim ettiğini hatırlattı.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından önceki gün yapılan açıklamada, 5 Nisan'da bir haber kanalına verdiği demecin konu edildiğini bildiren Aksünger, "Ciddiyetten uzak bir şekilde ve telaşla hazırlandığı her halinden belli olan basın açıklamasında, ilgili haber kanalına yapmış olduğum açıklamanın yılı dahi yanlış yazılmıştır." görüşünü savundu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamayı paylaşan Aksünger, açıklamada yer alan "Bu bilgi 2016 Ekim ayında CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından medya ile paylaşılan çalışma ile aynı olup bunun dışında hiçbir bilgi veya belge de içermemektedir." ifadesinin de hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Başbakanlık Müsteşarlığına gönderdikleri dosyada yer alan bilgilerin, kamuoyuna halen hiçbir partili tarafından açıklanmadığını ifade eden Aksünger, gönderdikleri dosyada, kamuoyuna açıkladıkları "ByLock" raporunun yanı sıra, kendisini David Keynes olarak tanıtan kişinin CHP'den kimleri aradığı, partimiz personeliyle yaptığı telefon görüşmesinin detayları, santral kayıtlarından alınan telefon numarası gibi bilgiler olduğunu kaydetti.

Dosyada ayrıca Keynes'in CHP'ye gönderdiği e-posta mesajları, kullandığı e-posta adresi ve bu adresle ilgili bilgiler, "ByLock" uygulamasının Google Play üzerinden yüklenebildiği dönemdeki bilgilerinin arşiv sitelerinden elde edilen iletişim bilgilerinin de yer aldığını açıklayan Aksünger, şu görüşleri paylaştı:

"Devlet ciddiyeti içinde ele aldığımız bu konuyu, gerekli araştırmaların yapılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları doğrultusunda kullanılması amacıyla ilgili birime göndermiş ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmamıştık. Başbakanlık Müsteşarlığına gönderdiğimiz dosyanın daha önce kamuoyuna da açıkladığımız 'Bylock Raporu' bölümü, bu açıklamada sözünü ettiğimiz bilgi başlıklarıyla kıyaslanması için ekte tekrar sunulmaktadır. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Amerika'dan gelen mailler' konulu açıklamasında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerimize geldiğini iddia ettiği, ancak bunları neden ve nasıl bildiğini açıklayamadığı bazı e-posta mesajlarından bahsetmiştir. 5 Nisan tarihli açıklamalarım, bu ifadeler üzerine yapılmıştır ve konuyla doğrudan ilgilidir. Anladığımız kadarıyla hükümet kanadı Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin temel hak ve hürriyetlerini ihlal eden, suç unsuru taşıyan bu ifadelerin ezikliğiyle çıkış yolu aramakta, bunun için de devlet birimlerine gönderdiğimiz bilgi ve belgeleri saptırmaya çalışmaktadır.

Adalet Bakanına ve hükümete çağrımızı tekrar ediyorum, elinizde bu konuyla ilgili ne varsa açıklayın. Ayrıca Genel Başkanımızın veya milletvekillerimizin e-posta hesaplarını takip mi ediyorsunuz, bu konuya açıklık getirin."

Haber Ara