Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Çavuşoğlu, Özbekistan heyetiyle görüştü

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Kuçkarov ve Özbekistan Savunma Bakanı Azizov ile bir araya geldi - Çavuşoğlu:- 'Özbekistan Cumhurbaşkanımızın, ilerleyen günlerde Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyareti heyecanla bekliyoruz. Bu görüşmenin, iki ülke halkları için, gelecek adına ümit dolu bir görüşme olacağını söyleyebilirim'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 16:55:36

Çavuşoğlu, Özbekistan heyetiyle görüştü
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ilerleyen günlerde Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin heyecanla beklendiğini belirterek, "Bu görüşmenin, iki ülke halkları için, gelecek adına ümit dolu bir görüşme olacağını söyleyebilirim." dedi.

Çavuşoğlu, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Anvaroviç Kuçkarov, Özbekistan Savunma Bakanı Abdulsalom Azizov ve beraberindeki heyet ile Çankaya Köşkü'ndeki makamında bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çavuşoğlu, Özbekistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin gün geçtikçe pekişerek önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Özellikle geçen yıldan bu yana iki ülke arasında sağlanan iş birliğinin büyük bir ivme kazandığını belirten Çavuşoğlu, "Özbekistan Cumhurbaşkanımızın, ilerleyen günlerde Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyareti heyecanla bekliyoruz. Bu görüşmenin, iki ülke halkları için, gelecek adına ümit dolu bir görüşme olacağını söyleyebilirim." diye konuştu.

- "Cumhurbaşkanımızın ziyareti tarihi nitelikte olacak"

Kuçkarov da ziyaretlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev arasında gerçekleşecek görüşmenin hazırlığı niteliğinde olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanları arasındaki görüşmeye çok az bir süre kaldığını ifade eden Kuçkarov, "Ziyaretimiz çerçevesinde tüm ilgili mevkidaşlarımızla anlaşmalarımızı gözden geçireceğiz. Bu çerçevede varsa eksiklikleri de gidereceğiz. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinin tarihi nitelikte olacağından hiç kuşku duymuyorum. Bu görüşme iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret, yatırım, turizm ve medeniyet konularındaki işbirliğimizi çok üst düzeye ulaştıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Özbekistan arasındaki mevcut ticaret hacminin istedikleri düzeyde olmadığına dikkati çeken Kuçkarov, potansiyelin çok daha yüksek olduğunu, bunu arttırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Çavuşoğlu'nun Özbekistan heyetiyle görüşmesi, açıklamaların ardından basına kapalı sürdü.







Haber Ara