Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Cankurtaranlar Kemer'de yarıştı

Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen Cankurtaran yarışması gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-03 10:19:20

Cankurtaranlar Kemer'de yarıştı
Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen Cankurtaran yarışması gerçekleştirildi.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (KETOB) tarafından, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Kemer Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 6.'sı düzenlenen cankurtaran yarışları Ayışığı Plajında gerçekleştirildi. Yarışmaya, Kemer ilçesindeki otellerde çalışan cankurtaranların yanı sıra 5 cankurtaran da bireysel olarak toplam 40 kişi katıldı. Yarışmanın ilk etabında cankurtaranlar denizde 200 metrelik parkurda mücadele etti. Bu yarışta yarışmacıların yarısı elendi. Yarışmanın ikinci etabında cankurtaranlar, kazazede rolündeki arkadaşlarını kurtarmak için yarıştı. Kıyıdan 50 metre uzaklıkta beklerken, yüzerek o noktaya ulaşan cankurtaranlar, kazazedeleri önce kemerle sahile getirip, sığlaşan bölümde de rantex tutuşu olarak bilinen yöntemle çekerek kıyıya en önce ulaştırmak için mücadele etti. Yarışmanın üçüncü ve son etabında da yarışmacılar 200 metre koşu ve 100 metre yüzme yarışında boy ölçüştü. 100 metre koştuktan sonra 100 metre yüzen yarışmacılar, kıyıya çıktıktan sonra 100 metre daha koşarak parkuru tamamladı.

Yarışmanın ilk 3'üne ödül

Yarışma sonunda birinciliği 6 numarayla bireysel olarak yarışan Eren Akdağ, ikinciliği 2 numarayla Crystal Aura Hotel adına yarışan Celal Kuytuk, üçüncülüğü ise 1 numarayla bireysel olarak yarışan Kaan Peyami Orhan kazandı. Dereceye giren cankurtaranlara ödülleri Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, KETOB Başkanı Tayyar Gül tarafından verildi. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nın güvenlik önlemlerini sağladığı yarışmada DEGAK dalgıçları da su altında olası bir kaza için bekledi.

Cankurtaran yarışmasının 6.'sında ilk kez kadın cankurtaran da yarıştı. Yarışmaya tek başına katıldığını öğrenince şaşıran Derya Nehirli, başka kadın yarışmacıların da iştirak edeceği ayrı bir kategori konulmasını istedi.

Haber Ara