Dolar

32,2815

Euro

34,6504

Altın

2.414,06

Bist

10.045,74

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları Muş'ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat Ayrım, istihdam seferberliği için illerde işverenlerle görüştüklerini ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 16:44:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları Muş'ta
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat Ayrım, istihdam seferberliği için illerde işverenlerle görüştüklerini ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Biçer'le birlikte Muş'a gelen Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat Ayrım, esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını ziyaret etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu'yla bir süre sohbet eden Dr. Serhat Ayrım, istihdam seferberliği için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. İşverenleri dinlediklerini ve sorunları yerinde tespit ettiklerini ifade eden Ayrım, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısının ardından Sayın Bakanımızın ve bakanlık bürokratları Türkiye'yi gezmeye başladık. Ben de doğulu olduğum için burası da bana düştü. Benden önce Sayın Bakan Yardımcımız Muş'a gelmişti. İstihdam seferberliği çerçevesinde dolaşıyoruz. Kendi il müdürlerimizin sorunlarını tespit ediyoruz. Bunun yanı sıra işverenlerimizle de görüşüyoruz ve neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Amaçlarının taş üzerine taş koymak olduğunu dile getiren Ayrım, "Ekibimizle birlikte bakanlığımızın imkanlarını anlatıyoruz ve işverenlerimizin de önerilerini alıp bakanlıkta değerlendirmeler yapıyoruz. Memleketimizi daha iyi yerlere getirmenin mücadelesi içerisindeyiz. Bu geziye Artvin'den başladım ve Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı ve son olarak da Muş'a geldim. Sorunları dinliyoruz, çözümlere burada ulaşmaya çalışıyoruz. Çözüm üretemediğimiz konuları da Sayın Bakanımıza aktarıyoruz. Amacımız taş üzerine bir taş koyabilmektir" şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ise Muş'ta mevsim şartlarının çok ağır geçtiğini hatırlattı. Özellikle kış mevsiminde esnafın güçlükle ayakta kalabildiğini vurgulayan Demirtükoğlu, şöyle konuştu:

"6 ay boyunca kar altında kalıyoruz ve hayat durma noktasına geliyor. Bazı esnaflarımız günü siftah edemeden dükkanını kapatıyor. Sigorta primlerini bile ödemekte güçlük çeken esnafımız var. Onun için esnafımıza yardımcı olunması gerekir."

Haber Ara