Dolar

32,3894

Euro

34,8055

Altın

2.432,85

Bist

10.082,77

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdem Berlin'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdem Berlin'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 12:13:36

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdem Berlin'de
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, G20 Türkiye Dönem Başkanlığı'nı temsilen, "G7 Çalışma ve Kalkınma Bakanları Toplantısı"na katılmak üzere Almanya'ya gitti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'nın ev sahipliğinde Berlin'de düzenlenecek toplantıya G7 üyelerinin yanı sıra G20'yi temsilen Dönem Başkanlığı'nı yürüten Türkiye özel davetli olarak katılacak. Toplantıda ayrıca, ilgili uluslararası kuruluşlar ile sosyal tarafların temsilcileri de bulunacak.

Küresel tedarik zincirlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin ele alınacağı toplantıda, gelişmekte olan ülkelerde daha güvenli çalışma ortamının sağlanması amacıyla gelişmiş ülkelerin tecrübelerinin aktarılması için atılması gereken adımlar görüşülecek.

G20 Dönem Başkanlığı'nı yürüten Türkiye, G20 İstihdam Çalışma Grubu'nda iş sağlığı ve güvenliği konusuna geçen yıldan bu yana büyük önem vererek, bu sene için belirlenen G20 istihdam öncelikleri arasına aldı.

2012'de kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve daha sonra hazırlanan mevzuat ile uluslararası norm ve standartlarla uyumlu bir iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına kavuşan Türkiye, her platformda bu tecrübesini diğer ülkelerle paylaşıyor.

Çalışma hayatı için son derece önemli konuların ele alınacağı toplantıya özel davetli olarak katılacak Bakan Erdem, Dönem Başkanı sıfatıyla G20 ülkelerinin Çalışma Bakanlarını da temsil edecek.

İki gün sürecek toplantının ilk gününe katılacak Bakan Erdem, 13 Ekim'de Türkiye'ye dönecek.

Haber Ara