Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Çad'daki saldırılar

Çad'daki saldırılar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 12:54:57

Çad'daki saldırılar
Çad hükümeti, başkent Ndjamena'da düzenlenen saldırılardan sonra terör olaylarına karşı güvenlik önlemlerini arttıracak.

Çad Başbakanı Kalzebeu Pahimi basına yaptığı açıklamada, halkı korumak, terör olaylarına son vermek ve ülkede barışı sağlamak amacıyla yeni güvenlik önlemleri alacaklarını bildirdi.

Kamu alanında uygulanan güvenlik talimatlarının tekrar gözden geçirileceğini ve güvenlik güçlerinin kamu kurumlarına konuşlandırılacağını belirten Pahimi, kimlik kartlarının değiştirileceğini, kavşak ve şehir giriş ve çıkışlarında araçların taranacağını, araçlarda cam kaplamalarının da yasaklanacağını kaydetti.

Ayrıca Pahimi, alınan yeni önlemlerin ayrıntıları konusunda halkı önümüzdeki günlerde bilgilendirileceğini de vurguladı.

Muhalefet sözcülerinden Djimet Clement Bagaou, hükümetin halkı sükunete çağırıp ardından yoğun önlemler almasını çelişkili bulduğunu ifade ederek, "Hükümet, ülkenin güvenliğiyle ilgili bizden bir şeyler saklıyor" ifadesini kullandı.

Pahimi Ndjamena'da dini liderlerle 3 gün önce buluştuğu bir toplantıda, saldırılardan sonra ülkede yüzü tamamen örten peçe takılmasını da yasaklamıştı.

Çad Toprak Yönetimi ve Kamu Güvenliği Bakanı Aderahim Breme ise önceki gün devlet radyosunda yayınlanan açıklamasında, 15 Haziran'da polis akademisini ve karakolu hedef alan, 34 kişinin öldüğü saldırıların Boko Haram tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.

Saldırılarda 105 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Bazı bölge ülkelerinin de desteğiyle ocaktan bu yana 5 bin askerle Boko Haram'a yönelik operasyonlar düzenleyen Çad'da başkent Ndjamena ilk kez bu kadar kanlı saldırılara sahne oldu.

Haber Ara