Dolar

32,2412

Euro

34,9816

Altın

2.419,19

Bist

10.676,65

Büyükçekmece'deki 'tüpçü cinayeti' davasında karar

Büyükçekmece'deki 'tüpçü cinayeti' davasında karar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 15:56:09

Büyükçekmece'deki 'tüpçü cinayeti' davasında karar
Büyükçekmece'de cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tüp aldığı Erol Çışan'ı bıçaklayarak ve başına taşla vurarak öldürdüğü iddia edilen Suzan Kalır, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Suzan Kalır ve tarafların avukatları katıldı.

Maktul Erol Çışan'ın ailesinin avukatı Birsen Baş Topaloğlu, sanık Kalır'ın, Erol Çışan'ın parasının 130 lirasını görümcesi Fatma Kalır'a verdiğini belirterek, sanığın Çısan'ı gasp amacıyla öldürdüğünü iddia etti.

Topaloğlu, sanık Kalır'ın, Erol Çışan'a 17 bıçak darbesi vurduğunu ifade ederek, 'Sanık parayı ele geçirmek için suçu işlemiş, parayı almış ve canavarca hisle Erol Çışan'ın başını ezmiştir. Bu nedenle hafifletici neden ve tahrik hükümlerinin uygulanması söz konusu değildir' dedi.

Sanık Suzan Kalır da kimseyi gasbetmek için öldürmediğini dile getirerek, "Bir insanı para için öldüremezsiniz. Ben canımı ve namusumu korudum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Suzan Kalır'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini "haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetli eylemin etkisi altında işlediğine" kanaat getiren heyet, cezayı 18 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alarak, cezanın 15 yıla indirilmesini kararlaştırdı.

- Olayın geçmişi

Büyükçekmece'de 22 Haziran 2013'te boş bir arazide, tüpçülük yapan Erol Çışan'a ait olduğu belirlenen bir ceset bulundu. Araştırmalar sonucunda, şüpheli olarak gözaltına alınan Suzan Kalır, Çışan'ı, kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla öldürdüğünü ifade etmişti.

İddianamede, Kalır'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Haber Ara