Dolar

32,3549

Euro

34,7693

Altın

2.395,98

Bist

10.208,65

Bursa'da okulun istinat duvarının çökmesi

Bursa'da okulun istinat duvarının çökmesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 15:04:21

Bursa'da okulun istinat duvarının çökmesi
Bursa'da sağanak nedeniyle bir okulun istinat duvarının çökmesi ve yakındaki derenin taşarak sularının yolları kaplaması sonrası 100'e yakın aracın zarar gördüğü bölgede temizlik çalışmaları sürüyor.

İstinat duvarı çöken merkez Yıldırım ilçesi Fidyekızık Mahallesi'ndeki Fidyekızık İlkokulu ve çevresinde belediye ekipleri ve vatandaşlar tarafından temizlik yapılıyor.

Bölgedeki araçların birçoğu olay yerinden kaldırıldı. Sel sularıyla taşınan taş ve toprak yığınları iş makineleriyle tahliye ediliyor.

Su ve çamurla dolan okulun alt katında da temizliğe devam ediliyor. Binanın fiziki koşullarının elverişsiz olması nedeniyle okulda dönem sonuna kadar eğitim ve öğretim yapılamayacağı öğrenildi.

Okulun temizlik görevlilerinden Kudret Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oy sayım işlemleri sırasında meydana gelen olayda, binanın içini sular kaplayınca masa örtülerini birbirine bağlayıp içerideki kişileri camdan sarkıtarak çıkardıklarını söyledi.

Kendilerinin ise alt bahçede mahsur kaldığını belirten Soydan, suların azalmasıyla ekipler tarafından kurtarıldıklarını anlatarak, olay sırasında binada en az 150 kişi bulunduğunu ifade etti.

Okulun öğrencilerinden Osman Kaya da olayı şöyle anlattı:

"Bahçede maç yapıyorduk. Daha sonra yukarıdan sular geldi. Bir araba aşağı doğru iniyordu. Bir anda korktuk. Arabalar hep üst üste çıktı. Biz de hemen okulun içine girmeye çalıştık. Alt kattaki ana sınıfına su dolunca hepimiz panikten ikinci kata çıktık. Su, okulun içine daha fazla girmeye başlayınca camları kırdık. Bebekleri olan hanımlar camdan aşağıya yavaş yavaş indirildi. İkinci katı da su basmaya başlayınca hepimiz camdan aşağı inmeye çalıştık. Bir sınıfta 50-60 kişi vardı.'

Bu arada, istinat duvarının çökmesi ve yolların sularla kaplanması, bazı vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi. Kayıtlarda, taşan derenin sularının araçları ve taşları sürüklediği görülüyor.

Haber Ara