Dolar

32,3914

Euro

34,7360

Altın

2.398,74

Bist

10.208,65

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: 'Savaşlar ve gözyaşı son bulsun'

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir açıklama yaparak, 'Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik her türlü şiddet, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlık ve adaletsizliğe karşı durduğumuz, savaşların bittiği ve gözyaşının son bulduğu, toplumsal barışın sağlandığı bir dünya diliyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 12:13:00

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: 'Savaşlar ve gözyaşı son bulsun'
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir açıklama yaparak, "Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik her türlü şiddet, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlık ve adaletsizliğe karşı durduğumuz, savaşların bittiği ve gözyaşının son bulduğu, toplumsal barışın sağlandığı bir dünya diliyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Yanbaz, açıklamasında, kadınların şiddet görmesi, ayrımcılığa uğraması, ikinci sınıf kabul edilmesinin son bulduğu, inancından, ırkından, renginden, cinsiyetinden ya da kılık kıyafetinden dolayı dışlanmadığı bir dünya dilediklerini belirtti.

Savaş en çok kadın ve çocukları etkiliyor

Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Irak'ta, Myanmar'da, Somali'de kadınlar ve çocukların savaşın en acı yüzünü yaşadığını hatırlatan Yanbaz, "Kan ve gözyaşı sel olup akmaktadır. Sanki savaşların tek müsebbibi kadın ve çocuklarmış gibi, savaşın ağır sonucunu yine onlar yaşamaktadır. Büro Memur-Sen olarak, dünyada ve coğrafyamızda kadın-erkek herkesin temel insan haklarından yararlandığı, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya temenni ediyorum" diye konuştu.

Kadınlar metalaştırılıyor

Uluslararası sözleşmelere ve ulusal düzeyde takip edilen politikalara rağmen kadınların dünyanın her yerinde şiddete ve ayrımcılığa uğradığını vurgulayan Yanbaz, "Medya ve reklam dünyasında kadınlar bir meta gibi kullanılarak istismar edilmekte; kültürel, siyasal, ekonomik, ideolojik veya dinsel nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğramakta ve dışlanmaktadır. Tüm bu olaylar yaşanırken, ne acıdır ki kadınlara en büyük ayrımcılık, kadın haklarını savunduğunu söyleyen, sözde demokrasi havarileri tarafından uygulanmaktadır" şeklinde konuştu. Yanbaz, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Bu duygularla, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik her türlü şiddet, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlık ve adaletsizliğe karşı durduğumuz, savaşların bittiği ve gözyaşının bulması ve toplumsal barışın sağlanması temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Haber Ara