Dolar

32,2607

Euro

34,8015

Altın

2.415,14

Bist

10.268,58

Bulgaristan'daki sığınmacılar

Bulgaristan'daki sığınmacılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 20:49:55

Bulgaristan'daki sığınmacılar
Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, "Sığınmacı akınına karşı sınıra yeterli miktarda asker yollamak şart" dedi.

Bakan Bıçvarova, Parlamentonun İç Güvenlik Komisyonu toplantısına katılarak, sığınmacılar sorunu ile ilgili son gelişmeleri anlattı.

Ülkenin giriş ve çıkışlarındaki sığınmacıların son derece sıkı denetlendiğini ifade eden Bıçvarova, "Sığınmacı akınına karşı sınıra yeterli miktarda asker yollamak şart" ifadesini kullandı. Sığınmacıların kaçak geçişlerinin en çok yapıldığı Türkiye ile kara sınırında nöbet tutacak askerlerin ihtiyaçlara göre kademeli olarak yollanacaklarını belirten Bıçvarova, görevlendirilecek personel sayısı konusunda bilgi vermedi.

Son dönemde artan sığınmacı akını ile ilgili Bulgaristan'ın aldığı güvenlik önlemlerini anlatan Bıçvarova, gelenlere uygulanan titiz evrak ve kimlik kontrolünün, işlemlerin uzun sürmesine neden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Edirne bölgesinde toplanan sığınmacıların şimdilik ne tarafa gideceklerinin belli olmadığını kaydeden Bıçvarova, Bulgaristan'ın tüm gelişmeleri dikkatle izlediğini dile getirdi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Polis Müdürü Antonio Angelov da ülkenin tüm sınırlarındaki durumun şimdilik sakin olduğunu, kaçak geçişlerinde belirgin bir artış olmadığını söyledi.

Bulgaristan Hükümeti bugünkü oturumunda ülkedeki 5 sığınmacı barındırma kampındaki yemek ve diğer giderleri için 2,5 milyon avroluk ek finansman yapılmasına karar verdi.

Kampları işleten Devlet Mülteciler Ajansı'nın kadrosuna ise 100 kişilik takviye yapılması kararlaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Bulgaristan'ın Makedonya, Yunanistan, Sırbistan ve Romanya ile sınırlarında karma komisyonlar faaliyet gösteriyor, ortak vardiyalarla nöbet tutuluyor. Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Türkiye'den sığınmacı akımının artması durumunda bu sınırda nöbet tutacak görevlilerin sayısının artırılacağını, Türkiye ile ortak vardiyaların oluşturulması için girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

Yılın 8 ayında ülkeye kaçak yollardan girmeye çalışan 7 bin 640 yabancı geri gönderildi.

Haber Ara