Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bulgaristan'da aşırı alkol can aldı

Bulgaristan'da aşırı alkol can aldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 12:47:43

Bulgaristan'da aşırı alkol can aldı
Ülkenin güneydoğusunda Burgaz kentine bağlı Slınçev Bryag tatil merkezinde aşırı alkol alan 19 yaşındaki İsveçli bir turist kaldığı otelinin 11. katından düşerek hayatını kaybetti.

Slınçev Bryag'ın güvenliğinden sorumlu Nesebır Bölge Polis Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre gece saatlerinde meydana gelen olayda D.S. kaldığı otelde yan odaya balkondan geçmeye çalışırken aldığı alkolün etkisi ile dengesini kaybederek yere düştü.

Ülkede geçtiğimiz yıllarda da çok sayıda turist alkolün etkisiyle ortaya çıkan olaylarda hayatını kaybetti. Bulgar turizm şirketleri, sosyal medyada "Balkoning" olarak tanımlanan, otel balkonundan havuza atlama girişimi için, bunun ölümcül sonuçlara neden olabileceği konusunda ciddi uyarıda bulunmalarına rağmen benzer ölümler yine de yaşanıyor.

İçki satışı ve reklamı konusunda mevzuatın esnek olduğu Bulgaristan'da alkol fiyatlarının da düşük olması nedeniyle turistler için önemli bir destinasyon özelliği taşıyor.

Bulgaristan Turizm Bakanlığı yaptığı reklam kampanyalarında ülkenin, turistleri çekebilecek alkolün dışında bir çok güzelliğe sahip olduğunu öne çıkarmaya çalışsa da ortaya çıkan haberler bu algıyı yıkmayı zorlaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde aşırı içkinin etkisiyle bir barın tuvaletinde uyuya kalmış halde bulunan Turizm Bakan Yardımcısı Nadejda Marinova'da, gelen eleştiriler üzerine Başbakan Boyko Borisov tarafından 14 Temmuzda görevinden alınmak zorunda kalmıştı.

Haber Ara