Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (3)'Küresel anlamda da bu örgütün (FETÖ), ülkemizin menfaatlerine karşı her türlü iş birliğini yapmaktan zerre kadar imtina etmediğini de bugünlerde birçok ülkede görmekteyiz. O bakımdan önümüzde zorlu bir mücadele var ama bu mücadelede şunu rahatlıkla görüyoruz, inisiyatif, üstünlük devletin elindedir'- 'Savunma sanayimizin toplam proje sayısı 66'dan 553'e çıkmış, toplam p

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-01 12:37:07

Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı
Başbakan Binali Yıldırım, önlerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile zorlu bir mücadelenin bulunduğunu belirterek, "Ama bu mücadelede şunu rahatlıkla görüyoruz, inisiyatif, üstünlük devletin elindedir." dedi.

Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda düzenlenen "Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı"ndaki konuşmasında, FETÖ'nün küresel anlamda Türkiye'nin menfaatlerine karşı her türlü iş birliğini yapmaktan zerre kadar imtina etmediğini, bunun birçok ülkede görüldüğünü belirtti.

"O bakımdan önümüzde zorlu bir mücadele var ama bu mücadelede şunu rahatlıkla görüyoruz, inisiyatif, üstünlük devletin elindedir." diyen Yıldırım, devletin, eline silah alan, insanlarını gözünü kırpmadan öldüren, ülkenin bağımsızlığına kasteden, milletin huzurunu yok etmeye çalışan alçaklarla, hiçbir şekilde rehavete girmeden, müsamaha göstermeden mücadelesini kararlılıkla yürüteceğini vurguladı.

Yıldırım, bu anlamda ihtiyaç olan her türlü teknolojinin, araç ve gereç ihtiyacının bugüne kadar fedakarlıktan kaçınılmadan karşılandığını söyledi.

Teknolojik anlamda insansız hava araçları (İHA), silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve diğer donanımlarla terörle mücadelede büyük bir üstünlüğün sağlandığını aktaran Yıldırım, noktasal şekilde takiplerin yapıldığını ve büyük eylem olmadan tepelerine devletin yumruğunun anında indirildiğini kaydetti. Yıldırım, böylece büyük katliamların, sivil ölümlerin önüne geçildiği dile getirdi.

Türkiye'nin hem savunma hem caydırıcılık alanında kendi kendine yeterli hale gelmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Binali Yıldırım, "Savunma sanayimizin son 15 yılına baktığımız zaman geldiğimiz nokta yeterli olmamakla beraber Allah'a şükür bizi, milletimizi gururlandıracak bir düzeydir. Bu ülke, 2000'li yılların başında savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülkeydi. Bu FETÖ olayından sonra basit bir tüfeği, mermiyi, tabancayı bile bize vermemek için dost bildiğimiz ülkeler kararlar aldı. Bu da bize gösterdi ki her şart altında bu ülke kendi kendine yeterli olmak mecburiyetinde. Sadece kendimize yeterli olmamız gerekmiyor, savunmamız için aynı zamanda caydırıcılık kabiliyetimizi artıracak altyapıya, imkanlara sahip olmamız lazım." değerlendirmesini yaptı.

- "Yüzde 65 seviyesinde yerli ve milli imkan ve kabiliyete ulaşıldı"

Yıldırım, savunma sanayisinde bugün yüzde 65 seviyesinde yerli ve milli imkan ve kabiliyete ulaşıldığını vurgulayarak, dünyanın ileri gelen yüz savunma şirketinden üç tanesinin Türk şirketi olduğuna işaret etti.

Deniz, kara ve havacılıkta gelinen noktanın, savunma sanayindeki kabiliyet ve imkanların daha da artmasına vesile olduğunu aktaran Yıldırım, "Savunma sanayimizin toplam proje sayısı 66'dan 553'e çıkmış, toplam proje bedeli de 5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Savunma sanayi sektör cirosu 1 milyar dolardan 6 milyar dolara erişmiştir." dedi.

Başbakan Yıldırım, insansız silahlı silahsız hava araçları, askeri eğitim uçağı, uydular, helikopterler, caydırıcı özelliğe sahip uzun ve orta menzilli silah ve araçların geliştirilmesi faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü ifade etti.

- "Kendi kendimize yeterli hale gelmemiz lazım"

Türkiye'nin ilkesini, "hiçbir ülkeye karşı husumet duymamak ve hiçbir ülkenin topraklarında gözü olmamak" şeklinde açıklayan Yıldırım, "Ama ülkemize karşı kurulan planlar, yapılan çalışmalar birliğimize, beraberliğimize, toprak bütünlüğümüze yönelik her türlü düşmanca faaliyetler için bizim mutlaka tedarikli olmamız lazım. Mutlaka kendi kendimize yeterli hale gelmemiz lazım." diye konuştu.

Dostluğun bu günlerde belli olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Maalesef en ufak bir hoşlarına gitmeyen gelişme olsa 'kusura bakmayın veremiyoruz' diyorlar. O halde bizim de bugünlerde muhtaç olmamak için şimdiden gereken çalışmaları yapmamız lazım. Hamdolsun bu konuda iyi yoldayız, çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Sizden istediğimiz, devletimiz, milletimiz sizin arkanızdadır. Mücadeleyi yaparken bu gerçeği asla aklınızdan çıkarmayın. 80 milyon vatandaşın duası da sizlerle beraberdir. Gece o zor şartlarda, o zifiri karanlıkta alçakların hedeflerine yönelik yaptığınız her faaliyet vatandaşımızın, sessiz yığınların duasıyla size destek olarak yansımaktadır. İşte bu yüzdendir ki birliğimiz ve beraberliğimizi hiçbir alçak girişim asla ve asla bozamamıştır, bozamayacaktır. Devletimizin vatandaşıyla bütünleşmesine, halkımızın huzur içinde geleceğe emin adımlarla yürümesine asla hiçbir güç muvaffak olamayacaktır."

Toplumun güvenliğini sağlamakla görevli kurumların barışa, huzura ve adalete yaptıkları katkılarla Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hazırlamaya devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan bütün güvenlik güçlerini kutladı.

- "Bu mücadelede hesap kitap yapılmaz"

Ülke, vatan ve millet için hayatını seve seve veren şehitler ile başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar ve hayırlı ömürler dileyen Yıldırım, "Vatan mücadelesi kutsal bir mücadeledir. Bu mücadelede hesap kitap yapılmaz. Bu mücadelede bütün kalbiyle, bütün bedeniyle bir vatandaşımızın kılına zarar gelmemesi için gece gündüz fedakarca çalışma yapılır. Biz bu birliklerimize gittik, zaman zaman. Muazzam bir moral ve istek var. Bu olduktan sonra hiç zerre kadar şüphemiz yok, bu mücadeleden başarıyla bu millet çıkacaktır. Bu milletin hiç kimse bileğini bükemez." ifadelerini kullandı.

Bunun en güzel örneğinin 15 Temmuz'da görüldüğüne dikkati çeken Yıldırım, 15 Temmuz tarihini dünya darbe tarihinde bir "milat" olarak niteledi. Silaha, tanka, topa karşı milletin cesareti ve ferasetinin galip geldiğini, halkın gücünün tankın gücünü yendiğini söyleyen Yıldırım, "15 Temmuz budur." dedi.

Kahraman vatan evlatlarının alçaklara karşı en büyük, en onurlu mücadaleyi vererek milletin aydınlık yarınlarını hazırladığını belirten Yıldırım, "İşte bu mücadelede sizin de çok büyük payınız var." diye konuştu.

Yıldırım, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet, Jandarma ve güvenlik korucularının el birliğiyle vatanın her karış toprağında mücadelesini başarıyla sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam edeceğini dile getirdi. Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bu kutsal mücadelenizde her zaman yanınızdayız. Bizim yanınızda olmamız yetmez. 80 milyon milletimiz sizlerle beraberdir. Allah muvaffakiyetinizi daim eylesin. Önümüzdeki kış döneminde inşallah çok daha başarılı neticeler elde edeceğinize yürekten inanıyorum. Hepinizin bu kutlu mücadelesinde başarılarının devamını diliyorum." açıklamasını yaptı.

- İlk kez Başbakan katıldı

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı'nda selamlama konuşması yaptı.

Orgeneral Çetin, "40 yıllık meslek hayatımızda Jandarma Genel Komutanlığında her yıl mutat olarak yapılan yıllık değerlendirme toplantısına ilk defa Başbakanımız ve Bakanımız iştirak etmiştir. Bu nedenle şahsım ve Jandarma Teşkilatı adına zatıalinize ve bakanımıza şükranlarımı, teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım, programın ardından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanarak hasar alan Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı önünde bölge ve il jandarma komutanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce ile Jandarma mensupları katıldı.

(Bitti)




Haber Ara