Dolar

32,1779

Euro

34,8428

Altın

2.414,36

Bist

10.792,53

Boko Haram ile mücadele

Boko Haram ile mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 19:13:17

Boko Haram ile mücadele
Çad Başbakanı Kalzebeu Pahimi Deubet, Boko Haram örgütüne karşı mücadelede sosyal ve ekonomik kalkınmanın önemine işaret etti.

Çad Gölü'nde alınan güvenlik önlemlerini yerinde incelemek üzere bölgeye giden Pahimi Deubet, "Boko Haram'ın hedef aldığı bölgeleri sosyal ve ekonomik açıdan geliştirmek gerekiyor" dedi.

Pahimi Deubet, bu şekilde Boko Haram'ın hedef aldığı işsiz ve yoksul gençlerin örgüte katılmasının engelleneceğini vurguladı.

Çad Gölü bölgesinin kalkınması için hükümetin acil önlemler aldığını, sağlık ve eğitim için 6 milyon dolar fon ayırdığını belirten Başbakan, "Boko Haram'a karşı mücadelede, bölgede kalıcı ve güçlü bir kalkınma inşa edilerek başarılı olunabilir" ifadesini kullandı.

Başbakan Pahimi Deubet, 9 Kasım'da ilan edilen olağanüstü halin 12 gün süreceğini, güvenlik konusunda alınan önlemler yerine getirilemediği takdirde ise sürenin uzatılabileceğini duyurdu.

Çad hükümeti, geçen hafta başında Çad Gölü bölgesinde olağanüstü hal ilan etmişti.

Olağanüstü hal kararı, Çad Gölü bölgesi ülkelerinin Boko Haram örgütünün saldırılarına maruz kaldığı bir zamanda alındı.

Boko Haram'ın Çad ve Kamerun'da bu ay başında düzenlediği saldırılarda, örgüt militanlarının da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor.

Haber Ara