Dolar

32,3893

Euro

34,8225

Altın

2.395,51

Bist

10.208,65

BM heyetinin Aden ziyareti

BM'den bir heyet Yemen'de meşru yönetimin geçici başkenti Aden kentini ziyaret ederek, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed için burada bir ofis açılması konusunu değerlendirdi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-30 20:49:07

BM heyetinin Aden ziyareti
Birleşmiş Milletler'den (BM) bir heyetin Yemen'de meşru yönetimin geçici başkenti Aden kentini ziyaret ederek, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed için burada bir ofis açılması konusunu değerlendirdiği bildirildi.

Aden Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Abdurrahman en-Nagib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM Özel Temsilcisi Siyasi Müsteşarı Muhammed Hatır ve Siyasi İlişkiler Bölümü Müdür Yardımcısı Hava et-Tıyb'in de içinde bulunduğu BM heyetinin, Aden'e gelerek Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiğini belirtti.

Nagib, heyetin Emniyet Müdür Yardımcısı Albay Ebubekir Ceber ile bir araya gelerek, BM Özel Temsilcisi Ahmed için burada bir ofis açılması meselesini masaya yatırdıklarını dile getirdi.

Heyetin, ofis açılması için uygun emniyetli ortam oluşturulması yollarını değerlendirdiği kaydeden Nagib, "Heyete, Aden'de istikrarın sağlandığını, durumların sakin olduğunu ve tüm uluslararı kurumların burada ofis açarak faaliyet gösterme imkanının bulunduğunu aktardık." ifadelerini kullandı.

BM Özel Temsilcisi Ahmed'in Husilerin kontrolündeki Sana'da ve Ürdün'ün başkenti Amman'da ofisi bulunuyor. Meşru yönetimin geçici başkenti Aden'de de bir ofis açılarak, çatışan taraflar arasındaki görüşmeleri yürütmede ve iletişimde kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Haber Ara