Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BM'den İsrail'e Devabişe ailesi için adalet çağrısı

BM'den İsrail'e Devabişe ailesi için adalet çağrısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 22:42:26

BM'den İsrail'e Devabişe ailesi için adalet çağrısı
BM Genel Sekreteri Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, Nablus'ta Filistinli ailenin evinin kundaklanmasının üzerinden dört ay geçmesine rağmen İsrail'in olayı çözememesini eleştirdi.

Mladenov, yaptığı yazılı açıklamada, Devabişe ailesinin evinin kundaklanmasının üzerinden dört ay geçtiğini, 18 aylık Ali ile anne ve babasının "canavarca öldürülmesinin" tüm taraflarca kınandığını hatırlattı.

Ailenin hayatta kalan tek ferdi 4 yaşındaki Ahmet'in halen yanık nedeniyle tedavi gördüğünü vurgulayan Mladenov, "Bu olay iki tarafın liderleri tarafından kınanmasına rağmen halen hadisenin çözülememesi acı vericidir. İsrail'in soruşturmayı yavaş ilerletmesi nedeniyle kaygılıyım. Tüm İsrail otoritelerine bu korkunç suçun faillerini bir an önce adalet önüne çıkarma çağrısı yapıyorum" ifadesini kullandı.

Mladenov, taraflardan terörizmi samimi bir şekilde reddetmeleri, nefret ve kışkırtma eylemlerinden uzak durmalarını istedi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları ağır yaralanmıştı. Baba Saad Devabişe (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Haber Ara