Dolar

32,2605

Euro

34,6876

Altın

2.407,62

Bist

10.045,74

Bitkisel yağlar yakıta dönüştürülüyor

Bitkisel yağlar yakıta dönüştürülüyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 17:35:00

Bitkisel yağlar yakıta dönüştürülüyor
Büyükşehir Belediyesi, yer altı suları, kanalizasyon ve çevreye zarar veren atık yağların yakıta dönüştürülmesi için "Bitkisel Atık Yağ Toplama" projesini hayata geçirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) destek verdiği proje kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından toplanan bitkisel atık yağlar, lisanslı atık yağ işleme firmalarına veriliyor.

Atık yağların çevreye verdiği zararın önlenmesi, kanalizasyon sistemlerinin tıkanması, yer altı sularının kirlenmesi ve atık yağların arıtma tesisi maliyetlerini artırması gibi faktörlerin oluşumunun engellenmesi hedeflenen projede, pilot bölgedeki evler tek tek gezilerek bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

HKÜ öğrencilerinin de bulunduğu ekip, apartman içlerine ve ulaşabildikleri yerlerde atık yağların zararını anlatıyor, broşür ve afiş dağıtıyor.

Atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşlar ise Alo 153 veya 444 28 45 numaralı telefonu arayarak ekiplerden yardım istiyor. Temin edilen atık yağlar ise yetkili ve lisanslı firmalarca işlendikten sonra yakıta dönüştürülüyor.

İlk etapta İncilipınar Mahallesi'nde uygulanan projenin, kent genelinde yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Haber Ara