Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Birleşik Krallık'ın, AB'den çıkma olasılığı

Birleşik Krallık'ın, AB'den çıkma olasılığı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 16:03:51

Birleşik Krallık'ın, AB'den çıkma olasılığı
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Birleşik Krallık'ın 2016 yılı sonunda yapılması öngörülen referandumda AB'den çıkma olasılığının "ciddi bir risk" olduğunu söyledi.

Bilbao kentinde düzenlenen bir konferansta konuşan Margallo, "hiçbir şekilde arzulamamasına rağmen Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılabileceğini" belirtti.

"Birleşik Krallık'ın AB'den çıkması kötü bir haber olur" diyen Margallo, "Ama bir gerçeği de kabul etmeliyiz ki, bu ülkede, özellikle kemer sıkma politikaları nedeniyle büyük oranda AB şüpheciliği var" ifadelerini kullandı.

Margallo, Birleşik Krallık'ın AB dışında kalması halinde İskoçya'nın bağımsızlığıyla ilgili yeni bir referanduma gidilebileceğini ve İskoçya'nın bu şekilde AB üyesi olmaya devam edebileceğini kaydetti.

AB ülkelerinin, Birleşik Krallık'ın ayrılma olasılığına hazır olması gerektiğini savunan İspanya Dışişleri Bakanı, "Avro para biriminin güç kaybetmemesi, Avrupa projesinin bozulmaması ve AB'nin uluslararası ittifakının perçinlenmesi için AB'nin bir devletler federasyonuna doğru ilerlemek zorunda olduğunu" ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanı ayrıca, AB ile ABD arasındaki yatırım ve ticaret anlaşmasının İspanya'nın çıkarları için "hayati bir öneme sahip olduğunu" vurgulayıp, "Özellikle Birleşik Krallık'ın AB dışında kalması halinde İspanya, Atlantik Okyanusu'nun diğer yakasıyla özel ilişkilere ve öncelikli bir konuma sahip olacaktır" dedi.

Haber Ara