Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Bilinçli Sağlık Platformu Başkanı İlhan:

Bilinçli Sağlık Platformu Başkanı İlhan:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 12:02:03

Bilinçli Sağlık Platformu Başkanı İlhan:
Bilinçli Sağlık Platformu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bayram öncesi alışverişlerin artmasıyla sağlıksız ve açıkta satılan gıdaların üretimlerinin hız kazandığını belirterek, "Mutfağımıza aldığımız, misafirlerimize ikram ettiğimiz gıda ürünlerinin ambalajlı ve etiketli olmasına dikkat etmeli, güvenilirliği bilinen ürünler tüketmeliyiz" dedi.

İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı ürünlerin kullanılması konusunda seçici ve titiz davranılması gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan Bayramı alışverişlerinde, sağlıksız koşullarda üretimi yapılan gıdalar konusunda da uyarılarda bulunan İlhan, şunları kaydetti:

"Hangi koşullarda üretildiği belli olmayan gıdalar satın alınmamalıdır. Gıda ürünlerinin ambalaj ve etiket bilgilerine dikkat edilmesi gerekir. Vatandaşlar, tükettiği ürününün onaylı ürün olmasına özen göstermelidir. Sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan gıda ürünlerinden uzak durulması, korsan satıcılara dikkat edilmesi gerekir. Bayram öncesi alışverişlerin artmasıyla birlikte sağlıksız ve açıkta satılan gıdaların üretimi de hız kazandı. Toplum olarak yemeyi ve yedirmeyi seviyoruz. Bayramda onaylı gıda ürünleri tüketilmeli, bunu yaparken sağlığımızı da düşünmeliyiz.

Mutfağımıza aldığımız, misafirlerimize ikram ettiğimiz gıda ürünlerinin ambalajlı ve etiketli olmasına dikkat etmeli, güvenilirliği bilinen ürünler tüketmeliyiz. Ramazan Bayramı'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı ürünleri kullanmamız konusunda seçici ve titiz davranmalıyız."

Haber Ara