Dolar

32,2604

Euro

34,7497

Altın

2.408,88

Bist

10.267,09

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

'Terör örgütünün lider kadrosundan, mensuplarından herkes gidip Almanya'da konuşuyor, konuşabiliyor, basına demeçler verebiliyor ama bizim cumhurbaşkanımız ama bizim bir bakanımız Almanya'da konuşamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? NATO üyesi müttefikiz, ortağız, dostuz'- 'Türkiye'nin bütün bu iyi niyetine, gayretlerine rağmen hem Batı'dan hem komşularımızdan doğrusu olumlu yaklaşımlar görme

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 14:03:05

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Terör örgütünün lider kadrosundan, mensuplarından herkes gidip Almanya'da konuşuyor, konuşabiliyor, basına demeçler verebiliyor ama bizim cumhurbaşkanımız ama bizim bir bakanımız Almanya'da konuşamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? NATO üyesi müttefikiz, ortağız, dostuz." dedi.

Özlü, Yalova'da Kirazlı Sanayi Sitesi'ndeki kahvehanede oto tamircileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Özlü, bunun için referandumdan mutlaka "Evet" çıkması gerektiğini ifade etti.

Özlü, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin sıkıntılarla dolu olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin yenilenmeye ihtiyacı var. Yaşadığımız bölge çok sakin, durgun, rahat bir bölge değil. Bu bölge sıkıntılı bir bölge. Bu bölgede güçlü iktidarlara ihtiyaç var. Dolayısıyla biz güçlü bir iktidar, işlerin hızlı yürüdüğü bir iktidar arzu ediyoruz. Bizim önerdiğimiz sistemde herkes sadece kendi işini yapacak. Yasama, yasama görevini, yürütme, yürütme görevini, yargı da yargı görevini yapacak. Şu anda bu 3 kuvvetin yetkileri iç içe girmiş durumda. Bunları ayırıyoruz. Yasama, yürütme, yargı ayrı. Herkesin işini iyi yaptığı bir yöntem öneriyoruz."

- "Komşuda yangın var, bize de sıçrıyor"

Özlü, Türkiye'nin anayasa değişikliğiyle daha güçlü hale geleceğini anlattı.

Özlü, şöyle devam etti:

"Arap Baharı denildi, Tunus'ta başladı, Yemen'de, vesaire derken Suriye'de yerleşti. Bakın, Suriye'deki karışıklığın, iç savaşın bize zararı çok büyük çünkü komşu. Komşuda yangın var, bize de sıçrıyor. Bu bölgede varlığımızı sürdürmek için güçlü olmamız şart. Bunun dışında güçlü iktidarlara ihtiyacımız var.

Bizim önerimiz, teklifimiz yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi pratik, hızlı, kuvvetli Türkiye'yi güçlendirecek bir sistem."

Almanya ile yaşanan krize de değinen Özlü, iki gündür haberlerde Almanya'nın tartışıldığını, konuşulduğunu hatırlattı.

Almanya'da 3 milyona yakın Türk'ün yaşadığını, müttefik iki ülke arasında çok sıkı ticari ilişkiler bulunduğuna dikkati çeken Özlü, "Olanlara bakın. Terör örgütünün lider kadrosundan, mensuplarından herkes gidip Almanya'da konuşuyor, konuşabiliyor, basına demeçler verebiliyor ama bizim cumhurbaşkanımız ama bizim bir bakanımız Almanya'da konuşamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? NATO üyesi müttefikiz, ortağız, dostuz." ifadelerini kullandı.

- "Hem Batı'dan hem komşularımızdan olumlu yaklaşımlar görmedik"

Özlü, AK Parti'nin kuruluş felsefesinin, problemlerin silahla değil, müzakereyle, konuşarak çözme üzerine oturduğunu, iktidara geldikleri günden beri bütün komşularla iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarını vurguladı.

"Hatırlayın, Ermenistan'la sorun çözülsün diye o günkü dışişleri bakanımızla Ermenistan Dışişleri Bakanı bir protokol imzaladı." diyen Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yine hatırlayın, Kıbrıs'ta müzakere süreci sonuçlansın diye Kofi Annan bir plan hazırladı, Annan Planı. Biz kabul ettik, Kıbrıs Türkleri kabul etti, Rumlar etmedi. İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki sorunlar çözülsün diye talep ettik, İsrail yan çizdi. İran'ın nükleer silah yapmak için Batı'yla yaşadığı sıkıntıları çözmek için ara buluculuk yaptık, İranlılar su koyuverdi. Türkiye'nin bütün bu iyi niyetine, bütün gayretlerine rağmen hem Batı'dan hem komşularımızdan doğrusu olumlu yaklaşımlar görmedik. Bu bakımdan Türkiye'nin güçlü, kuvvetli olması, hükümet krizlerinin olmaması için yeni sisteme, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine çok büyük ihtiyaç var."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, daha sonra tekstil firmasına giderek işçilerle öğle yemeği yedi.

Haber Ara