Dolar

32,2725

Euro

34,7544

Altın

2.412,62

Bist

10.267,09

Besiktas-Mersin Idmanyurdu macina kar engeli

Besiktas-Mersin Idmanyurdu macina kar engeli

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-17 23:19:06

Besiktas-Mersin Idmanyurdu macina kar engeli
Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk ettiği karşılaşma, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. Müsabaka, ileri bir tarihte oynanacak.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ertelenmesine neden oldu.

Yoğun kar yağışı sebebiyle müsabaka öncesi saha zemini beyaza bürünürken, zemini temizlemeye ve çizgileri belirginleştirmeye çalışan stat görevlileri, mücadelenin oynanması için yoğun çaba gösterdi.

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan hakemlerin, sık sık zemini kontrol etmesi dikkati çekerken, maç 7 dakikalık gecikmeyle başladı.

Beşiktaş sahaya Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gökhan Töre, Gomez, Mersin İdmanyurdu ise Muammer Zülfikar Yıldırım, Güven Varol, Mitrovic, Mehmet Enes Sığırcı, Serol Demirhan, Eren Tozlu, Murat Ceylan, Mehmet Taş, Nakoulma, Pedriel ve Tita 11'iyle çıktı.

Müsabakanın başlamasının ardından saha çizgileri yeniden karla kaplanırken, özellikle futbolcuların topu kontrol etmekte zorlandığı gözlendi.

Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, maçın 5. dakikasında düdüğünü çalarak oyunu durdururken, iki takım oyuncularını da soyunma odasına gönderdi.

Yaklaşık 10 dakika stat görevlilerinin çalışmalarını takip eden Kalkavan, iki takımın kaptanı Tolga Zengin ile Güven Varol'u sahaya çağırdı. Bu futbolcularla kısa bir görüşme yapan Mete Kalkavan, daha sonra karşılaşmayı erteledi.

Bu arada kurallara göre yarın aynı saatte oynanması gereken karşılaşmanın, İstanbul'da devam etmesi beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.


- Beşiktaş taraftarından tepki


Hakem Mete Kalkavan'ın verdiği erteleme kararına, Beşiktaş taraftarı tepki gösterdi.

Karşılaşma için tribüne gelen 3 bin civarındaki siyah-beyazlı taraftar, erteleme kararı sebebiyle hakem Kalkavan'ı ıslıkladı.

Taraftarlar ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine de tezahüratlarda bulundu.


- Saha zemini temizlenemedi


Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenirken, yapılan tüm çalışmalara rağmen zemin temizlenemedi.

Stat görevlileri ellerindeki küreklerle oyun alanındaki karı saha kenarına getirmeye çabalarken, devam eden yağış işleri zorlaştırdı.

Maç öncesi futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında da zorlu anlar yaşadı. Topun bazı bölgelerde sekmediği ve kara takılıp kaldığı görüldü.

Haber Ara