Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Bereket Konvoyu' Makedonya'da

'Bereket Konvoyu' Makedonya'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 23:06:54

'Bereket Konvoyu' Makedonya'da
İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla bu yıl 11. kez organize edilen "Bereket Konvoyu", Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün tek Türk köyü Güreler'de iftar programı düzenledi.

Köy meydanında gerçekleştirilen iftara, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Üsküp Din Hizmetleri Müşaviri Seyfeddin Ersoy, Petrovets Belediye Başkanı Borçe Mitevski, Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Çayır Belediye Başkan Yardımcısı Suleyman Baki ve 2 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Debreşte'nin ardından bugün de Makedonya'daki ikinci durakları Güreler'de iftar verdiklerini belirterek, sınırları kaldırdıklarını ve Bayrampaşa Belediyesi olarak Türkiye halkları ile Balkan coğrafyasındaki halkların dostluğunu, kardeşliğini ve gönül bağını daha çok geliştirmek üzere kurulmuş olan bir devlet politikasını ortaya koyduklarını aktardı.

Petrovets Belediye Başkanı Mitevski de bu tür iftar sofralarının her yıl tekrarlanmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

İftar programı kapsamında ayrıca, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, sema gösterisi yapıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle bu yıl 11. kez yola çıkan "Bereket Konvoyu", toplam 9 ülkenin 22 şehrinde iftar verecek. 60 bin kilometre yol kat etmesi beklenen konvoyda, 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs, bir jeneratör aracı ve bir canlı yayın aracı bulunuyor.

- TDV'den ramazan paketi

Bu arada, Türkiye Diyanet Vakfı da (TDV) Sırbistan'ın güneyindeki Preşevo, Medvece ve Buyanovats'ta 150 aileye "ramazan paketi" dağıttı.

Preşevo Müftüsü Fikret Lima, yardımlarından dolayı TDV'ye teşekkür ederek, bu yardımların sembolik anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

TDV Balkanlar Koordinatörü Abdulkadir Sıla da ramazan ayı başından itibaren Balkan ülkelerinde iftar programları düzenleyip ramazan paketleri dağıtıldığını belirterek, daha önce Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bosna Hersek'te de benzer programlar düzenlediklerini anımsattı.

Haber Ara