Dolar

32,2848

Euro

34,8051

Altın

2.409,17

Bist

10.272,37

Batı Şeria'da gerginlik

Batı Şeria'da gerginlik

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 21:44:39

Batı Şeria'da gerginlik
Batı Şeria'nın Ramallah kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin daha öldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramallah'ın batısındaki gösteriler sırasında İsrail askerlerinin silahından çıkan gerçek kurşunun karnına isabet ettiği Filistinli 22 yaşındaki Lafi Avd hayatını kaybetti. Böylece gün içinde ölen Filistinlilerin sayısı 3'e yükseldi.

Avd'ın sağlık merkezine götürüldüğünde durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Dün vurularak ağır yaralanan bir Filistinlinin bu sabah yaşamını yitirmesinin ardından, öğle saatlerinde de İsrail askerleri "Ayrım duvarı"nı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilere müdahale etmiş, El-Halil'de vücuduna gerçek mermi isabet eden bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

Avd'ın vefatıyla ekim ayı başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinlilerin sayısı 86'ya çıktı.

- Batı Şeria'daki olaylarda 73 Filistinli yaralandı

Öte yandan Batı Şeria'nin çeşitli kentlerinde gün içinde İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda yaralanan Filistinlilerin sayısı 73'e yükseldi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 34 Filistinlinin gerçek, 39'unun plastik mermilerle yaralandığı, onlarca kişinin müdahaleler sırasında kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ve bir kişinin de vücudunda yanıklar oluştuğu aktarıldı.

Batı Şeria'nın El-Halil, Ramallah, Beytullahim ve Kalkilya kentleri, İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında olaylar çıkmıştı.

Haber Ara