Dolar

32,5333

Euro

34,9629

Altın

2.435,64

Bist

9.915,62

Batı Şeria'da gerginlik

Batı Şeria'da gerginlik

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 23:12:51

Batı Şeria'da gerginlik
Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan arbedelerde, 7 eylemci yaralandı.

Ramallah kentinin girişinde İsrail askeri ile Filistinliler arasında çıkan arbedede asker, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Filistinli 7 eylemcinin yaralandığı olayda, çok sayıda kişi atılan gazdan etkilendi.

Beytüllahim kentinde ise İsrail askerlerinin karnından vurarak yaraladığı Filistinli çocuk Abdurrahman Mustafa'nın (13), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesinin ardından, tansiyonun yükseldiği gözlendi. Nablus kentinin güney girişi ile El-Halil kentlerinde de yaşanan arbedelere göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

Öte yandan İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, bir grup Filistinlinin Beytullahim yakınındaki bir askeri mevziye patlayıcı ve molotof kokteyli attığı, saldırıda ölen ya da yaralananın bulunmadığı kaydedildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Ayda Mülteci Kampı'nda dün gece arbede yaşanmış, askerler gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

Filistinlilerin taş ve şişe atarak direnmesi üzerine çıkan çatışmada yaralananlar olduğu bildirilmişti.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin, İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.

Haber Ara