Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 00:07:30

Basketbolda maçın ardından
Türkiye Basketbol Ligi play-off serisinde Anadolu Efes'i uzatmalarda 91-88 yenerek seride durumu 3-1'e getiren Pınar Karşıyaka'da başantrenör Ufuk Sarıca, "Bu şampiyonluğu elde edersek tarihe geçecek bir şampiyonluk olacak" dedi.

Sarıca, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, güçlü rakibe karşı "müthiş bir galibiyet" aldıklarını belirtti.

Maçta ilk 3 periyodun Anadolu Efes'in istediği şekilde gittiğini, 16 sayı gerideyken maçı kazandıklarını ifade eden Sarıca, şöyle konuştu:

"Takımım bırakmadı, mücadele etti. Uzatmaya gitmeden son topta kazanabilirdik. Bu şampiyonluğu elde edersek ki şampiyonluktan bahsediyorum. Bir tane galibiyetimiz kaldı. Tarihe geçecek bir şampiyonluk olacak. Kazanılışı, kadro yapısı, takımımızın mücadelesi bence birçok kitaba geçebilir, örnek gösterilebilir. Bu takımla gurur duyuyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Şampiyon olmak ve Euroleague'de oynamak istiyoruz. İstanbul'a kazanmak için gideceğiz."

-Anadolu Efes cephesi

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise maçı kazanmayı hak ettiklerini ifade ederek, "16 sayı öne geçtiğimiz maçı kazanmamız gerekiyordu" dedi.

Takımın bu maçtan gerekli dersi çıkaracağına inandığını ifade eden Ivkovic, Pınar Karşıyaka'nın oyun stilini çok beğendiğini, rakiplerinin çok modern basketbol oynadığını, taraftarlarının ise büyük destek verdiğini kaydetti.

Bazı oyuncularından yoksun olmalarına karşın takımının verdiği mücadeleden memnun olduğunu vurgulayan Ivkovic, "Bir yerlere gelmek için daha çok çalışmalıyız. Oyuncularıma verdiğim sözü söylemek istiyorum. Anadolu Efes, bu sezon şampiyon olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara